Uganda'da devlet başkanlığı seçimi

Uganda'da devlet başkanlığı seçimi
Seçimlerde oy verme süresinin uzatılmasına tepki gösteren kalabalık yolları kapatıp, arabaları yaktı

KAMPALA (AA) - Uganda'da devam eden devlet başkanlığı seçimlerinde oy verme süresinin uzatılmasına bazı seçmenler tepki gösterdi.

Uganda Seçim Komisyonu Başkanı Badru Kiggundu, başkent Kampala'nın Wakiso ilçesindeki oy verme işleminin saat 14.00'te başladığını belirterek, Parlamento kararıyla kendilerine verilen yetkiye dayanarak, bu bölgelerdeki oy verme süresini akşam saat 19.00'a kadar uzattıklarını bildirdi.

Oy verme süresinin uzatıldığı seçim merkezlerinin bulunduğu yerlerde toplanan kalabalık ise yolları kapatıp arabaları yaktı.

Polis, protesto düzenleyen kalabalığa biber gazı ile müdahale etti.

Kampala'nın Bunga semti sakinlerinden Livingstone Ssekite, AA muhabirine, sabah saat 6.00'da sandık başına gittiklerini ancak oy pusulalarının ellerine geç ulaştığını söyledi.

Ssekite, "Bu, Seçim Komisyonu'nun ve Devlet Başkanı'nın üç kağıtçılığı ve şüphesiz seçim sonuçlarını etkileyecek" dedi.

Seçim sonuçlarının 20 Şubat'ta açıklanması bekleniyor.

Devlet Başkanı Yoweri Museveni'nin 30 yıldır iktidarda olduğu ülkede yaklaşık 15 milyon Ugandalı, yeni devlet başkanını seçmek için oy kullanıyor. Çok partili sisteme geçilen 2005 yılından bu yana Ugandalılar üçüncü kez sandık başına gidiyor.

Son üç seçimlerde başarılı olamayan muhalefetteki Demokratik Değişim Forumu (FDC) lideri Kizza Besigye, Kampala'daki bir mitinginde konuşurken gözaltına alınmıştı. Besigye'nin destekçilerini dağıtmak için polisin plastik mermi kullanması sonucu bir kişi hayatını kaybetmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.