Uğur Hoca, Süper Lig'de

Uğur Hoca, Süper Lig'de
Kayseri Erciyesspor, teknik direktör Uğur Tütüneker ile anlaştı.

Teknik direktörlük kariyerinde 9 takımı çalıştıran Uğur Tütüneker, Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor'da 10. kez bu görevi yürütecek.

 

Kayseri Erciyesspor'da Bülent Korkmaz'ın görevine son verilmesinin ardından teknik direktörlük koltuğuna deneyimli teknik adam Uğur Tütüneker getirildi.

 

Bayern Münih'in altyapısında yetiştikten sonra 1986'da, Galatasaray'ın teknik sorumlusu Jupp Derwall'in isteği üzerine sarı-kırmızılılara transfer olan ve 10 yıl bu takımın formasını giyen Tütüneker, jübilesinin ardından ticarete atıldı. Tütüneker, kısa süreli ticaret hayatının ardından futbola antrenör olarak geri döndü.

 

- En son Çaykur Rizespor'u çalıştırdı

 

Yozgatspor ve Sarıyer'deki yardımcı antrenörlüklerin ardından teknik direktörlük kariyerine 1999 yılında Siirtspor'da başlayan Tütüneker, son 15 yılda 9 takımı çalıştırdı. Tütüneker'in son durağı ise Kayseri Erciyesspor oldu.

 

Tütüneker'in çalıştırdığı takımlar ise Siirtspor, Yozgatspor, Kayserispor, İstanbul Başakşehir, İstanbulspor, Kasımpaşa, Orduspor, Torku Konyaspor ve Çaykur Rizespor. Son olarak 13 hafta Çaykur Rizespor'u çalıştıran Tütüneker, sezon sonunda sözleşmesinin sona ermesinin ardından yeşil-mavili takımla yollarını ayırmıştı.

 

Bu sezon geride kalan haftalarda takım çalıştırmayan 51 yaşındaki teknik adamla Kayseri Erciyesspor 1,5 yıllık sözleşme imzaladı.

 

- İlk sınavını Sivasspor'a karşı verecek

 

Tütüneker, yeni takımı Kayseri Erciyesspor'un başında sahaya çıkacağı ilk maçta Sivasspor'a karşı sınavı verecek. Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasındaki Sivasspor-Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor maçı 8 Aralık'ta saat 19.00'da Sivas 4 Eylül Stadı'nda oynanacak.

 

Kayseri Erciyesspor Basın Sözcüsü Kaan Savruk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, futbol takımını Tütüneker'e güvenle emanet ettiklerini söyledi.

 

Tütüneker ile iyi bir çıkış yakalayacaklarına inandıklarını vurgulayan Savruk, şöyle devam etti:

 

"Tütüneter, hem futbolculuğunda hem de teknik direktörlüğünde kişiliği ve duruşuyla örnek olmuş birisi. Onunla çalışmaktan büyük mutluluk duyacağız. Kısa bir süre önce Bülent Korkmaz ile yollarımızı ayırmıştık. Kan değişikliğinin takıma iyi geleceğini düşündük. Bu anlamda tecrübesine güvendiğimiz Uğur Tütüneker'i teknik direktörlüğe getirdik. Umarım kendisiyle hedeflediğimiz başarılara ulaşırız.".

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.