Uğur Özteke

Uğur Özteke

UKOME’den bir Ricamız olabilir mi?

UKOME’den bir Ricamız olabilir mi?

Büyükşehir Belediyemizin bence en önemli ve stratejik birimlerinden biriside UKOME’dir. Yani Ulaşım Koordinasyon Merkezi. Burada bildiğim kadarı ile sadece belediye yetkilileri yok polisten üniversite görevlilerine kadar üst düzeyde şehrin bir birikimi var.

Yine duyumlarımıza göre şehri ve trafik sorununu sık sık sütunlarımıza taşıdığımız için bu yetkililer bizi pek sevmezler. Çünkü biz vatandaştan okurlarımızdan gelen şikayetleri birebir dile getiriyoruz. 

Mesela bugün şehrin göbeğinden bir konuyu tekrar sütunlarımıza taşımak istiyoruz. Bu konuyu da bize ilk kez duyuran yine bir sade vatandaşımızdı.

Meram yeni yolda hizmete giren Büyükşehir’in KAFE’M Evliya Çelebi parkı inanın o bölgede tek kelime ile cazibe merkezi oldu. Park müthiş ilgi görüyor. Gündüzü gecesi bir ayrı güzel. Hatırlayın park yapılırken caminin tuvaletine kadar da şikayetleri sizlerle paylaşıyorduk. Ve yine biliyorduk ki Tahir Başkan burada tek bir ağacın dalının zamansız ve yanlış budanmaması kontrol ediyordu.

Ve artık Tahir Başkan’ın eşi bile çocuğu ile burada yürüyüş yapıyor, başkan eşi ile oturup çayını içiyor.

Her şey dört dörtlük.

Mü?

Hayır park güzelleştikçe, ilgi arttıkça burada inanılmaz bir trafik rezilliği yaşanmaya başladı. Mesela yeni yolun ana cedde kısmındaki kaldırıma özellikle akşam saatlerinde araçlar park ediyor. Bazıları dört tekeri kaldırımın üzerine çıkartıyor, yalalar yürüyemiyor. Bazıları iki tekerini kaldırıma çıkartıp güya yayalara yol veriyor. Bu sefer de trafik akışını engelliyor.

Polisler özellikle de motorlu polisler zaman zaman uyarılar yapıyorlar. Zabıta sık sık parkı dört dönüp trafiği aksatan araçları uyarıcı anonslar yapıyor.

Ama parkın sadece bu bölümü temiz mi. Tüm tedbir ve uyarılara rağmen asla temiz tutulamıyor.

Bu yolun tam aksi istikameti yani camiinin bulunduğu yol sözün ona geliş gidişli iki şerit. Ama yol boyu Eğitimin yan kapısından petrol istasyonuna kadar günün her saatinde sağlı sollu park edilmiş durumda. Eğer bu yola girerseniz mutlaka inatçı iki keçinin bir köprüde karşılaşması gibi her an bir otomobil ile karşı karşıya kalıyorsunuz. Kimin gücü kime yeterse o yoluna devam edebiliyor.

Bakın gelecek haftadan itibaren okullarda açılıyor. Burada bir okul var. Ayrıca öğrenci servisleri bu yolu kullanacaklar.

Vatandaşımız adına UKOME yetkililerinden ricamız bu yolun acilen tek yönlü yol haline getirilmesi. İster gidiş verin ister geliş. Ama Allah rızası için bu yolu tek yönlü yapın.

Çünkü bankamatiklerin olduğu kısım zaten felç.

Oto park yeterli değil.

Parka gelenler araçlarını ilerideki cadde ve sokaklara park edip yürüyerek parka geliyorlar. Bu seferde o bölgedeki sokak araları iğrenç bir durum almış durumda.

Özetle park dört dörtlük trafik eksi 44’lük.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Evladım öyle bir eş ol ki hanımın seni elindeki su ile iftarı bekleyen oruçlu gibi beklesin

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Karatay Medresesi önündeki trafik ışıklarında yayalar polisin gözünün içine baka baka ışık ihlali yapmadıkları zaman ADAM oluruz.   

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR