Ukrayna, hür dünya ve İslam âleminden destek bekliyor

Ukrayna, hür dünya ve İslam âleminden destek bekliyor
Ukrayna, hür dünya ve İslam âleminden destek bekliyor

Kırımda son olayları değerlendiren Seydişehir Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mustafa Sarıkamış şunları söyledi: Kırım da yaşayan yaklaşık 400 bin Kırım Türkü Dini İnanç olarak tamamı Müslüman Sünni ve Hanefi Mezhebine bağlıdırlar. Kırım Müslümanlarını Kırım Müslümanları Dini İşler Başkanlığı (Kırım Müftülüğü) temsil etmektedir. Kırımın İşgali ile birlikte Kırım Tatarlarının üzerinde büyük oyunlar oynanmaya başladı. Kırımda Putinin emri ile Tavriya Müftülüğü kuruldu. Bu Müftülük güya Ukrayna’ya Bağlı Lübnanlı Ahmet Tamimdir. Ahmet Tamim yurt dışı seyahatlerinde kendini Ukrayna Müftüsü olarak tanıtmaktadır. Geçtiğimiz hafta Çeçenistana destek almak için gitti. Çeçenistan Başkanı Kadirov la görüşerek destek istedi. 

Kadirov bu görüşme sonrası yaptığı açıklamada Şeyh Ahmet Tamim bizim dostumuzdur. Şeyh Çeçenistanın ilk Cumhurbaşkanı ve Rusya Federasyonu Kahramanı Ahmet Hacı Kadirov ile 20 yıl önce tanıştı. O Çeçenistana Peygamberler şeceresini ve tarikat zincirini hediye etmiştir. Bunlar bizim için çok önemlidir. Müftü bizim ricamıza binaen Çeçen gençlere ve Bilginlere nasihat edecektir. Sanırım Faydalı olacaktır" dedi.
Kırımda kurulan Tavriya Müftülüğünün başkanlığını yapan Habash örgütünden Kırım Tatarları büyük endişe duymaktadırlar. Kırımda Faili meçhul cinayetlerin artmasından endişe edilmektedir.” (Süleyman Sayan- Pusula)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.