Ukrayna'da Devlet Bayrak Günü

Ukrayna'da Devlet Bayrak Günü
Devlet Başkanı Poroşenko:- "Ukrayna bayrağını Kırım, Sivastopol ve Donbas dahil ülkenin bütün topraklarında dalgalandırmak geçmiş ve gelecek kuşaklar için borcumuz"

KİEV (AA) - Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Ukrayna bayrağını Kırım, Sivastopol ve Donbas dahil ülkenin tüm topraklarında dalgalandırmanın geçmiş ve gelecek kuşaklar için borçları olduğunu söyledi.

Ukrayna Devlet Bayrak Günü dolayısıyla başkent Kiev'deki Sofiya Meydanı'nda tören düzenlendi.

Törende konuşan Poroşenko, "Ukrayna bayrağını Kırım, Sivastopol ve Donbas dahil ülkenin bütün topraklarında dalgalandırmak geçmiş ve gelecek kuşaklar için borcumuz." ifadesini kullandı.

Kırım ve Donbas'ta Ukrayna vatanseverliği için mücadele verdiklerine dikkati çeken Poroşenko, "Rus işgalciler, Ukrayna bayrağından tütsülenmiş şeytan gibi kıvranıyorlar.” dedi.

Ukrayna bayrağını evinin dışına astığı için Kırım'da bir kişinin 4 Ağustos'ta hapis cezasına çarptırıldığını belirten Poroşenko, Kırım'ın mutlaka Rusya’dan kurtularak özgürlüğüne kavuşacağını kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.