Ukrayna'da hükümet krizi

Ukrayna'da hükümet krizi
Yatsenyuk hükümeti parlamentoda çoğunluğunu kaybetti

KİEV (AA) – Ukrayna’da koalisyonun küçük partilerinden Samopomoç, hükümetten desteğini çekti.

Samopomoç Partisi lideri Oleg Berezyuk, Yatsenyuk hükümetinden ayrıldıklarını duyurdu ve parlamentoya derhal erken seçim kararı alması çağrısı yaptı.

Seçim için parlamentoda mücadele edeceklerini açıklayan Berezyuk, "Avrupa ile entegrasyonu sağlayacak, insanların refah seviyesini arttıracak yeni bir koalisyon ve devlet başkanının iş başına gelmesi için gereken yasa tasarılarını desteklemeye hazırız" dedi.

Ukrayna'da Yatsenyuk hükümeti aleyhinde verilen gensoru önergesi 16 Şubat’ta parlamentoda küçük farkla reddedilmişti. Hemen akabinde eski başbakanlardan Yuliya Timoşenko’nun partisi Batkivshçina (Anavatan' koalisyondan desteğini çektiğini duyurmuştu.

Böylece parlamentodaki sandalye sayısı 241'e gerileyen hükümete son darbe Samopomoç'tan geldi. Bu partinin de ayrılmasıyla sandalye sayısı 215'e gerileyen Yatsenyuk hükümeti, parlamentoda salt çoğunluk için gereken 226 milletvekiline artık sahip değil.

Başbakan Arseniy Yatsenyuk, hükümetin devamını güvenceye almak için, koalisyondan geçen yıl ayrılan aşırı sağ Radikal Parti'yi geri dönmeye ikna etmeye çalışıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.