Ukrayna'da Milletvekilinin Tutuklanması

Ukrayna'da Milletvekilinin Tutuklanması
Rüşvet ve yolsuzluk iddiasıyla dün gözaltına alınan milletvekili Mosiychuk, çıkarıldığı mahkemece tutuklanınca açlık grevine başladığını duyurdu

Ukrayna'da, yolsuzluk ve rüşvet iddiasıyla dün parlamentoda gözaltına alınan milletvekili İgor Mosiychuk, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Ukrayna Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla yolsuzluk yaptığı ve rüşvet aldığı iddiası üzerine, dün meclis binasında gözaltına alınan milletvekili Mosiychuk, Kiev'deki Peçersk ilçe mahkemesine çıkarıldı. 

Çıkarıldığı mahkemede, daha önce aralarında sorun yaşandığını iddia ederek hakim Vladimir Karaban'ı reddeden Mosiychuk, yargılamayı başka hakimin yapmasını istedi. Bunun üzerine duruşmaya ara verildi. 

Akşam geç saatlerde yeniden görülen duruşmada Mosiychuk'un talebi reddedildi. Hakim Karaban, Mosiychuk'un 15 Kasım'a kadar tutuklu kalmasına karar verdi.

Mahkeme kararının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Mosiychuk, karara itiraz ettiğini kaydederek, bunun üzerine açlık grevine başladığını açıkladı. 

Kendisine yöneltilen rüşvet ve yolsuzluk iddialarını yalanlayan Mosiychuk, emniyet birimlerinin gizli kamera ile çektiği iddia edilen rüşvet görüntülerindeki şahsın kendisi olmadığını ileri sürdü.

Öte yandan Mosiychuk'un da üyesi olduğu Radikal Parti lideri Oleg Lyaşko, mahkeme önüne gelerek milletvekiline destek verdi. Gün boyunca mahkeme binası önünde toplanan bir grup vatandaş da Mosiychuk'un gözaltına alınmasını protesto etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.