Ukraynalı pilot ve milletvekili Savçenko'nun durumu

Ukraynalı pilot ve milletvekili Savçenko'nun durumu
Avukat Polozov: "Doktorlar Savçenko’nun, tromboz geçirme ve ani bir şekilde uykuda hayatını kaybetme ihtimali olduğunu söyledi"

KİEV (AA) - Rus mahkemesinin hakkında verdiği 22 yıl hapis cezası kararının ardından ölüm orucuna başlayan Ukraynalı pilot ve milletvekili Nadejda Savçenko’nun tromboz geçirme ve her an uykusunda hayatını kaybetme ihtimali olduğu bildirildi.

Savçenko'nun avukatı Nikolay Polozov sosyal paylaşım sitesi Facebook’tan yaptığı açıklamada, Savçenko’nun son durumuyla ilgili bilgi verdi.

Cezaevinde yaptığı görüşmede Savçenko’yu kilo kaybetmiş gördüğünü aktaran Polozov, "Doktorlar, Savçenko’nun tromboz geçirme ve ani bir şekilde uykuda hayatını kaybetme ihtimali olduğunu söyledi" ifadelerini kullandı.

Rus yetkililerin Savçenko’yu hastaneye kaldırma teklifinde bulunduğunu fakat müvekkilinin bunu reddettiğini söyleyen Polozov, buna karşılık vücuduna glukoz ve sodyum klorür (yemek tuzu) verilmesini kabul ettiğini kaydetti. Müvekkilinin susuz açlık grevinden vazgeçmeyi düşünmediğini vurgulayan Polozov, Savçenko’nun Ukraynalı veya Alman doktorların kendisini muayene etmesi için cezaevine alınması talebini yineledi.

Ukrayna’nın doğusunda Rus yanlısı ayrılıkçılara yönelik operasyonlara gönüllü katılan, Ukrayna ordusunun tek kadın pilotu Üsteğmen Nadejda Savçenko, 2014’te sözde Lugansk Halk Cumhuriyeti ayrılıkçılarınca rehin alınarak Rusya’ya kaçırılmıştı. Ukrayna’nın doğusundaki Rus gazetecileri öldürmekle suçlanan Savçenko Rusya’da mahkeme karşısına çıkarılmıştı. Rus Mahkemesi 21 Mart'ta başlayan 22 Mart’ta sona eren karar duruşmasında Ukrayna Milletvekili ve Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Üyesi Savçenko'yu 22 yıl hapis ve Rusya sınırını yasa dışı geçmekten de 30 bin ruble para cezasına mahkum etmişti.

Daha önce mahkemenin tutumunu protesto etmek için açlık grevine başlayan Savçenko, kararın açıklanmasından ardından, 6 Nisan’da da ölüm orucuna başlamıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.