Ukrayna'nın Doğusundaki Gelişmeler

Ukrayna'nın Doğusundaki Gelişmeler
Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier: "Ukrayna'da kararlaştırılmış tampon

BERLİN (AA) - Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, "Ukrayna'da kararlaştırılmış tampon bölgenin dikkate alınması, bütün yabancı ve Rus savaşçıların, ağır silahların Ukrayna'dan geri çekilmesi gerekir" dedi. 

 Steinmeier, Berlin'deki Dışişleri Bakanlığında Polonya Dışişleri Bakanı Grzegorz Schetyna ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından yapılan ortak basın toplantısında Steinmeier, Ukrayna'daki krizle ilgili Rusya'nın adım atması gerektiğini söyledi.

Schetyna ile Ukrayna konusunu da görüştüklerini ifade eden Steinmeier, "Gelecek günler ve haftalardaki gelişmelerin rehberi Minsk'teki anlaşmalar olacaktır. Ukrayna'da kararlaştırılmış tampon bölgenin dikkate alınması, bütün yabancı ve Rus savaşçıların, ağır silahların Ukrayna'dan geri çekilmesi gerekir" diye konuştu. 

Görüşmede Ukrayna-Rusya sınırında yapılacak kontrolleri konuştuklarını anlatan Steinmeier, bu konuda daha yapılacak çok şeyin olduğunu belirtti. 

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'nın (AGİT) son haftalarda önemli bir görev üstlendiğine dikkati çeken Steinmeier, "AGİT'ın unutulmuşluğa itilmişti. Belki biz Avrupa'da böyle güvenlik ve işbirliği teşkilatına ihtiyaç olmadığı illüzyonuna kapılmıştık. Ancak Ukrayna'daki kriz buna ihtiyacımız olduğunu gösterdi" dedi. 

Steinmeier, Almanya'nın 2016 AGİT başkanlığı için müracaatta bulunduğunu hatırlatarak, AGİT'in etkili çalışması için tüm üyelerin sorumluluğunu yerine getirmesi gerektiğini kaydetti. 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.