Oktay Mermer

Oktay Mermer

Ulaşamayanlar ve Ulaşılmayanlar…

Ulaşamayanlar ve Ulaşılmayanlar…

Vatandaşın en çok şikayetini yani yetkililere neden ulaşamıyoruzusizinle paylaşacağım.

Bu konuyu açmamdaki sebep, ulaşamayanların yarasını deşmek değil tam tersi birilerine farkındalık oluşturmak.

Alacaklı borçluya ulaşamıyor onu anlarız. İşin içinde maddiyat vardır, para sıcaktır, borçta almış olsa da vermek istemez yada gerçekten yoktur veremez veya buna benzer sebepler vardır.

Birde işin çözüm noktasındaki kişiler vardır. Vatandaşın derdine çözüm olacak önemli çok önemli makamlar.

Adı üstünde çok önemlimakam, konu çok önemli olunca ulaşmak zaten mümkün değil. 

Peki bu önemli kişilere ulaşmak zorda,  bu önemli kişilerin özel kalem müdürü, danışmanları, sekreterleri var.Onlaradamı ulaşmak çok zor.  Evet asıl onlara ulaşmak daha da zor.

Geçenlerde meclise gittim bir vekil ile görüşmek için,  vekilin odasına girdim,  danışmanı ve sekreterine kendimi tanıttım vekili sordum. Her ikiside o kadar yoğundu ki yüzüme bakmaya bile vakit bulamadılar.

İdareciler,vekiller, bürokratlar, sekreterlerini-danışmanlarını kendileri seçiyorlar.  O yüzden maalesef oradaki iyi yada  kötü davranış o makamı yansıtıyor yani temsil ediyor. Bir taraftan da şunu diyorum bu görevi yapacaklar mektebinden gelmiyorsa acaba çok ciddi eğitimli kurslara-seminerlere mi katılmalı ki?  vatandaşa önem versinler.

Peki özel kalemi-danışmanı-sekreteri eğitime aldık, eğittik düzelttik. Peki makama gelen ve vatandaş ile görüşmek istemeyen yöneticilere ne demeli?

Bazı bölgelere hepimiz imreniyor ve özeniyoruz değil mi? Sadece tutkunluk, sevgi, ilgi ve alakadan ötürü oralı olmayı istiyoruz.  Neden biz bunu başaramıyoruz dersiniz?  Acaba bizim özgüvenimiz çok mu fazla? Ya da güvendiğimiz dağlar çok mu güçlü?

Ama herkes şunu çok iyi biliyor ki kimler geldi-kimler geçti,  bazı isimler hala anılıyor ve bazı isimlerde anılacak.

Bu kadar dolmamın nedeni, ben STK’cıyım, günde çok kişi bana ulaşıp derdini sıkıntısını paylaşıyor,  bende bana iletilenleri paylaşmak için önce ilgili makamı randevu için arıyorum ama maalesef geri dönüş yok. Makamın cebini arıyorum o an içinde, sonrası içinde,  nezaketen olsa da cevap yok.  Gelinde kızmayın gelinde tepki vermeyin. 

Arkadaşlar, insanın insana saygısı, sevgisi yoksa orada yaşamda yoktur orada tartışılacak paylaşacak hiçbir şey kalmamıştır. İnsanlıktan bahsetmek bile abestir ama şu bilinmeli ki biz insanız ve insanca muamele görmek hakkımız.

Çok yakında karşımıza gelecek adaylara, lütfen ve lütfen şunu söyleyin. Arkadaş ben varsam sende varsın, ben yoksam sende yoksun sözünü mutlaka iletmeliyiz ki bize hizmetkâr olacaklar bizi temsil etsin.  Yoksa çookkkksahipsiz kalırız.

Çok önemli olduklarını hissedenlere diyorum ki, bir zamanlar yanına 500 metre yaklaşılmayanlar şimdi toplum içine giremiyorlar, girseler de itibar görmüyorlar.

O yüzden kendinize çeki düzen verin,  bu insanlara görevinizin gerektirdiği hizmet vermek için kendinize Sayın Cumhurbaşkanımızı, yine Sayın Başbakanımızıörnek alın.

Halden hale girmek, batmak ve çıkmak biz insanlar içindir. İnsan, zengin iken yoksul düşebilir; sağlık içindeyken hastalanabilir;  Yüksek bir iş başındayken de görevden alınabilir; Bunların terside olabilir. Gücünü ve yüceliğini tek yitirmeyen Allah’tır.

Sözün özü; “Mühür kimde ise Süleyman odur”

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Oktay Mermer Arşivi
SON YAZILAR