Ulaş'ta arı yetiştiriciliği kursu açıldı

Ulaş'ta arı yetiştiriciliği kursu açıldı
SİVAS (AA) - Ulaş ilçesinde arı yetiştiriciliği kursu açıldı. Ulaş Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü...

SİVAS (AA) - Ulaş ilçesinde arı yetiştiriciliği kursu açıldı.

Ulaş Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Si̇vas Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından açılan kursun 22 Nisan'a kadar süreceği belirtildi.

Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Osman Hökkeş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kaymakamlık konferans salonunda açılan arıcılık kursuna 17 kursiyerin katıldığını söyledi. Kursiyerlere İŞKUR tarafından günlük 20 lira verildiğini belirten Hökkeş, kurs sonucunda sınavda başarılı olan kursiyerlere sertifika verileceğini aktardı.

Hökkeş, kursta arı yetiştirme, bakım, arı hastalık ve zararlıları, kovanların taşınması ve bal üretimi konularında bilgi verildiğini belirterek, vatandaşlara arıcılığı öğreterek ülke ekonomisine katkı sağlamayı amaçladıklarını ifade etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.