Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım:

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım:
"Ne diyoruz? Rabia, tek devlet, tek millet, tek vatan, ayyıldızlı tek bayrak. Bizim bu ülkeyi bölmek isteyenlere, aklı sıra kendilerine göre öz yönetim, sözde yönetim kurmak isteyenlere vereceğimiz cevap budur. Bu bayrak geçmişten geleceğe dalgalanmaya de

İZMİR (AA) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Ne diyoruz? Rabia, tek devlet, tek millet, tek vatan, ayyıldızlı tek bayrak. Bizim bu ülkeyi bölmek isteyenlere, aklı sıra kendilerine göre öz yönetim, sözde yönetim kurmak isteyenlere vereceğimiz cevap budur. Bu bayrak geçmişten geleceğe dalgalanmaya devam edecek." dedi.

Yıldırım, Bayındır’da restorasyonu tamamlanan Hacı Sinan Külliyesi'nin açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye’nin çiçek baş şehri Bayındır’ın, insanları gibi buram buram çiçek kokan ilçesi, Osmanlı'nın da has bahçe bir beldesi olduğunu söyledi.

Geçmişini koruyamayan, sahip çıkamayan milletlerin geleceğini inşa edemeyeceğini vurgulayan Yıldırım, "Bu eserler bizim başarı öykülerimizdir, ecdadımızın bize yadigarlarıdır. Onlara gözümüzün içi gibi bakmak hepimizin görevidir, aynen bu ay yıldızlı bayrağımız gibi." ifadesini kullandı.

Bakan Yıldırım, Anadolu şehirlerine Bayındır’dan çiçek ve kardeşlik gönderdiklerini, ilçenin çiçeklerinin Türkiye’nin her köşesini süslediğini, ilçe çiçekçiliğini yaşatmak için gereken her şeyi yapacaklarını belirterek, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İzmir, Bayındır’dan daha çok çiçek alacak. Gelirken konuştum, İstanbul Bayındır’dan aldığı çiçeği 12 milyondan 17 milyona çıkaracak." diye konuştu.

Bayındır'da 236 konutluk TOKİ projesi hazırladıklarını, temmuz ayı başından itibaren de doğalgazın ilçeye geleceğini ve 2017’nin sonuna kadar ilçenin her köşesine ulaşacağını duyuran Yıldırım, Bayındır çevre yolunun bu sene tamamlanacağını, 2017 yılı sonunda da Ödemiş ve Kiraz yollarının biteceğini ve böylelikle İzmir’den Kiraz’a 1 saatte gidilebileceğini anlattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ülke sevdalısı olduğunu dile getiren Yıldırım, Erdoğan'ın Türkiye’nin birliğinin, beraberliğinin, kardeşliğinin teminatı olduğunun altını çizerek şöyle devam etti:

"Ne diyor, ne diyoruz? Rabia, tek devlet, tek millet, tek vatan, ayyıldızlı tek bayrak. Bizim bu ülkeyi bölmek isteyenlere, aklı sıra kendilerine göre öz yönetim, sözde yönetim kurmak isteyenlere vereceğimiz cevap budur. Bu bayrak geçmişten geleceğe dalgalanmaya devam edecek. Bu bayrak kolay bu hale gelmedi. Toprak uğrunda ölen varsa vatandır. Bu bayrak şehitlerimizin yere dökülen mübarek kanlarıdır. Bizim görevimiz atalarımızdan aldığımız bu güzel yurdu gelecek kuşaklara bir tek çakıl taşına zarar vermeden teslim etmektir. Bu yüzden kuru gürültülere kulak vermeyin."

Yıldırım, bazılarının "Türk'üm" demekten imtina ettiğini belirterek, "Türk'üz, bununla da gurur duyuyoruz. Türk milleti deyince Arap da, göçmen de, Kürt de, Laz da, Çerkez de, Roman da burada. 36 farklı meşrepten, etnik kökenden herkesin bir olarak kardeşçe yaşadığı bir milletten bahsediyoruz." dedi.

Bugün 55 milyon insanın canını kurtarmak için yollara düştüğünü hatırlatan Yıldırım, "Bir Türkiye’ye bakın, bir diğerlerine. 3 milyon insanı bağrına basmışız. insanı yaşat ki devlet yaşasın. Ne diyor Cumhurbaşkanımız, siyaset insanımızın işine yaramıyorsa olmaz olsun." diye konuştu.

- Diğer konuşmacılar

İzmir Valisi Mustafa Toprak da ecdadın yaptığı eserleri geleceğe taşımak için çalıştıklarını dile getirdi.

Vali Toprak, "Bu camii ve külliye önemli bir şaheser. Bu ata yadigarının vatandaşımızın gönüllerine sesleneceğini düşünüyoruz. Bugüne kadar böyle eserleri restore ettirmek için 220 milyon lira kaynak aktardık. Bu esere de 3,5 milyon lira harcadık." dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise, Bayındır’da birçok tarihi eserin restore edildiğini, bunlar için tüm emeği geçenlere şükranlarını sunduğunu belirterek, “Geçmişimizi, tarihimizi, ecdadımızı yaşatmak için merkezi hükümet ve belediyelerle hep birlikte yoğun şekilde uğraşıyoruz. Bölgemizde çok sayıda büyük tarihi eserler var.” ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından cami, medrese, meşruta ve hamamdan oluşan Hacı Sinan Külliyesi'nin açılışı gerçekleştirildi, ayrıca bisiklet dağıtımı yapıldı yapıldı.

Bakan Yıldırım ve beraberindekiler daha sonra cami ve külliyeyi gezdi.

Hacı Sinan tarafından 1544 yılında yaptırılan ve birçok bölümden oluşan külliyeden günümüzde ayakta kalan cami, medrese, meşruta ve hamam yapıları için 2013 yılında restorasyon çalışmaları başlatılmıştı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım:

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım:

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.