Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım:

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım:
"Türkiye'nin AB'ye tam üyeliği konusunda son yıllarda İsveç'in çok değerli ve anlamlı katkıları oldu"- "Bunun bir adımı olarak haziran ayı sonuna kadar vize serbestisinin sağlanması konusunda desteğinin devamını bekliyoruz"

ANKARA (AA) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) tam üyeliği konusunda İsveç'in değerli katkıları olduğunu belirterek, "Haziran ayı sonuna kadar vize serbestisinin sağlanması konusunda desteğinin devamını bekliyoruz." dedi.

Yıldırım, Bakanlık toplantı salonunda İsveç Girişimcilik ve Yenilik Bakanı Mikael Damberg ile beraberindeki heyetle görüştü.

Türkiye ve İsveç arasında gelişen ilişkilerin bulunduğuna dikkati çeken Yıldırım, söz konusu ilişkileri daha da artıracak adımlar atma noktasında gün içerisinde de görüşmelere devam edeceklerini söyledi.

Özellikle iletişim, e-devlet hizmetleri ve siber güvenlik alanında yapılabilecek iş birliği fırsatlarını ele alacaklarını dile getiren Yıldırım, "Ayrıca havacılık konusunda da iki ülke arasında yıldan yıla ilişkiler gelişmeye devam ediyor. Haftalık 40'ın üzerinde uçuşumuz var. Üçüncü havalimanımızın yapılması konusunda da İsveç'in gerek makine teçhizat açısından, gerekse yazılım açısından yetkin imkanları olduğunu biliyoruz. O konuda da ne tür iş birliği yapabileceğimiz konusunda kapsamlı değerlendirme fırsatı bulacağız." ifadelerini kullandı.

Yıldırım, Türkiye'nin AB'ye tam üyeliği konusunda son yıllarda İsveç'in çok değerli ve anlamlı katkıları olduğunu belirterek, "Bunu takdir ediyor, teşekkür ediyoruz. Bunun bir adımı olarak haziran ayı sonuna kadar vize serbestisinin sağlanması konusunda desteğinin devamını bekliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Konuk Bakan Damberg de iki ülke arasında güçlü bağlar ile önemli iş birlikleri olduğuna dikkati çekerek, "Ticari yatırım ve ekonomik iş birliği alanında köprü vazifesi görmesi açısından bu bağlar önemlidir. İleriye dönük istihdamın artırılması konusunda da bu bağlar önemli rol oynayacaktır. Yatırımların sürdürülebilir olması önemlidir. Bu kapsamda yetkinliklere sahip İsveçli firmalar ile Türkiye arasında çok yakın iş birliği sağlamaya açık olduğumuzu ifade etmek isterim." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.