'Ülkemde Yarın Aynı Şey Olsa Bu Kez Koşarak Giderim'

'Ülkemde Yarın Aynı Şey Olsa Bu Kez Koşarak Giderim'
Fransa'dan tatil için geldiği İstanbul'da, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında yaralanan Göl, "Annemle helalleşip kardeşimle beraber sokağa çıktık. Yarın ülkemde aynı şey olsa gözümü kırpmadan, bu kez koşarak gideceğimden şüpheniz olmasın." dedi

 Fransa'dan tatil için geldiği İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında yaralanan Mahsun Göl, ilk tedavisinin ardından Fransa’ya döndü.

Strazburg şehrinde kuru temizleme ve terzilik işiyle uğraşan Göl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fransa’da 4 günlük tatili fırsat bilerek 14 Temmuz günü İstanbul’a gittiğini söyledi.

Evinin, İstanbul Büyükşehir Belediyesine yakın olduğunu ifade eden Göl, "Televizyonda Cumhurbaşkanımızın çağrısını görünce aklıma hemen 28 Şubat’lar, daha önceki darbeler geldi. Annemle helalleşip kardeşimle beraber sokağa çıktık. Oraya gittiğimizde 15 kişi vardı, daha sonra insanlar gelmeye başladı, tekbirler getirmeye, 'Asker kışlaya' diye bağırmaya başladık." dedi.

"Beraber gittiğimiz 15 kişiden 5'i şehit oldu"
O anlarda aklında sadece "Memleket elden gidiyor" düşüncesinin olduğunu ifade eden Göl, şöyle konuştu:

"Beni bir Türk askerinin vurabileceğine, bana kıyabileceğine ihtimal bile vermiyordum. İki el ayaklarıma ateş etti, yanımdaki arkadaş orada şehit oldu. Oraya beraber gittiğimiz 15 kişiden beşi o anda şehit oldu. Araçtaki asker herkesi taramaya başladı, ben sadece ayaklarımdan yaralanmıştım ve durdurmak için kalkıp üstüne atladım, boğuşurken üç kurşun da diğer ayağıma isabet etti."

Göl, etrafta yaralıların olduğunu, bu durumda geri çekilmek için hamle yaparken ayaklarından vurulduğunu anladığını söyledi.

Yaklaşık yarım saat sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesinin yanındaki bir hastaneye kaldırıldığını, daha sonra da Samatya Hastanesi’nde tedavisinin devam ettiğini aktaran Göl, Fransa’daki 5 çocuğu ve eşinin yaralandığını daha sonra söylediğini anlattı.

Vücudunda şarapnel kaldı
O geceki kurşun sesleri ve uçakların alçak uçuşu yüzünden işitme sorunu yaşadığını belirten Göl, doktorların bu durumun üç ay devam edeceğini söylediğini, tedavisinin Fransa’da süreceğini, üç ay sonra ameliyata girip ayak ve kolundaki kurşun ve şarapnel parçalarının çıkarılacağını kaydetti.

"Her şey vatan için"
Müşterilerine ülkesinden bahsederken gururlandığına işaret eden Göl, "Yarın ülkemde aynı şey olsa hiç gözümü kırpmadan, hiç düşünmeden, bu kez koşarak gideceğimden şüpheniz olmasın. Her şey vatan için, memleketimiz için, aynı zamanda da sevgili Reisimiz için." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.