Uludağ Meyve Sebze Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Gençoğlu:

Uludağ Meyve Sebze Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Gençoğlu:
"Bu yıl ihracatta 200 milyon dolar hedefliyoruz"- "UMSMİB olarak yılın ikinci yarısından itibaren ABD ve Avustralya gibi pazarlara sektörel ticaret heyetleri düzenleyeceğiz"

BURSA (AA) - Uludağ Meyve Sebze Mamulleri İhracatçıları Birliği (UMSMİB) Başkanı Orhan Gençoğlu, bu yıl ihracatta 200 milyon dolar hedeflediklerini belirterek, yılın ikinci yarısından itibaren ABD ve Avustralya gibi pazarlara sektörel ticaret heyetleri düzenleyeceklerini bildirdi.

Uludağ İhracatçı Birliklerinden (UİB) yapılan yazılı açıklamaya göre, UİB çatısı altında faaliyet gösteren UMSMİB'in Olağan Genel Kurul Toplantısı, birlik üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Birliğin hedeflerini aktaran Gençoğlu, şunları kaydetti:

"Bu yıl ihracatta 200 milyon dolar hedefliyoruz. Sektörün en büyük pazarı olan Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde büyümenin süreceği yönündeki tahminler, ihracat hedeflerimize olumlu yansıyacaktır. Geçen yıl avro/dolar paritesine bağlı kayıplar yaşandı ancak son dönemde avronun değer kazanmasıyla yüzde 5 seviyelerinde bir ihracat artışı yakaladık. Diğer yandan sorunların devam ettiği Rusya'da belirgin bir iyileşme olmayacak. İhracatçılar olarak hedefimize ulaşmak ve küresel rekabette öne çıkmak için alternatif pazar arayışlarımız sürüyor. Bu kapsamda UMSMİB olarak yılın ikinci yarısından itibaren ABD ve Avustralya gibi pazarlara sektörel ticaret heyetleri düzenleyeceğiz."

Gençoğlu, birim yatırım başına en fazla istihdam oluşturan ve emek yoğun sektör olan meyve sebze mamullerinde mevsimlik işçilerin "tarım işçisi" kapsamına alınması gerektiğini belirtti.

Mevsimlik işçi sayısının yüksek rakamlara ulaştığı dönemlerde Sosyal Güvenlik Kurumu ve Çalışma ve İş Kurumu ile evrak ve süreç anlamında sıkıntılar yaşandığına değinen Gençoğlu, "Mevsimlik işçilerin tarım işçisi kapsamına alınarak bu statüde değerlendirilmesi, zaten zorda olan sektörümüzü bir nebze olsun rahatlatacaktır. Bu yönde gerekli düzenlemelerin acilen gündeme gelmesini ve yetkililerin desteğini bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.