Uludağ'da kaybolan gençler bulundu

Uludağ'da kaybolan gençler bulundu
Doğa yürüyüşüne çıktıkları dağ yamacında yağmur ve fırtına nedeniyle yollarını şaşırıp kaybolan 3 gencin, geceyi bir ağaç kovuğuna sığınarak geçirdikleri öğrenildi

BURSA (AA) - Bursa'da dün doğa yürüyüşüne çıktıkları Uludağ yamaçlarında, yağmur ve fırtına nedeniyle yollarını şaşırıp kaybolan 3 genç, bulundu.

Alınan bilgiye göre, Servet Toktaş (17), Yasin Öztürk (28) ve Maşallah Çelik (26), doğa yürüyüşü için çıktıkları Uludağ Kadıyayla mevkisinde havanın kararmasıyla aniden bastıran yağmur ve fırtınanın ardından bölgede kayboldu.

Gençlerin kaybolduğu haberi üzerine Jandarma Arama Kurtarma (JAK), Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) bölgeye giderek gecenin ilerleyen saatlerine kadar arama çalışmalarını sürdürdü.

Havanın aşırı yağışlı ve fırtınalı olması nedeniyle ekipler, arama çalışmalarına sabaha kadar ara verdi.

Gençler, sabah saatlerinde bölgedeki Zeyniler Mahallesi'ne ulaşmayı başardı. Mahalle sakinlerinin durumu bildirmesinin ardından arama-kurtarma ve sağlık ekipleri, bölgeye sevk edildi.

- Ağaç kovuğuna sığınmışlar

112 Acil Servis ekipleri tarafından hastaneye kaldırılan gençlerden birinin, ormanlık alanda düşerek kolunu kırdığı bildirildi.

Toktaş, Öztürk ve Çelik'in yağmur ve fırtınadan korunmak için geceyi bir ağaç kovuğuna sığınarak geçirdikleri, havanın aydınlanmasının ardından kendi imkanlarıyla Zeyniler Mahallesi'ne ulaştıkları öğrenildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.