Uludağ'da mevsimin ilk karı turizmcileri umutlandırdı

Uludağ'da mevsimin ilk karı turizmcileri umutlandırdı
Türkiye'nin gözde kış turizmi merkezlerinden Uludağ'a ilk kar düştü. Kışın ilk karı turizmcileri sevindirdi

Uludağ'a erken kar yağışı sevinci

Türkiye'nin gözde kış turizmi merkezlerinden Uludağ'a mevsimin ilk karı düştü. Geçen yıl eylül ortasında yağan ilk kar bu sene kasım ortasında yağdı.

Uludağ'da dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı, gece boyunca devam etti. Kar kalınlığı, yüksek kesimlerde 10 santimetreyi geçti.

Kar yağışı, Uludağ'ın turizm sezonu için önemli bir gelişme olarak değerlendirildi. Turizmciler, kar yağışının, sezonun erken başlamasına ve turist sayısının artmasına katkı sağlayacağını umuyor.

Uludağ'da kayak sezonu, genellikle Aralık ayının sonu veya Ocak ayının başında açılıyor. Bu yıl ise kar yağışının erken başlaması, sezonun daha erken açılmasına ve daha uzun sürmesine olanak tanıyabilir.

iha-20231116aw077625-1.jpg

Uludağ'da faaliyet gösteren turizm işletmecileri, kar yağışının ardından hazırlıklarını hızlandırdı. İşletmeciler, kayak pistlerini ve diğer tesisleri karla kaplı olması için kar makinelerini çalıştırmaya başladı.

Uludağ'da mevsimin ilk karı, tatilcilerin de yüzünü güldürdü. Kar yağışını fırsat bilen tatilciler, Uludağ'a akın etti.

Uludağ'da mevsimin ilk karı, turizmciler ve tatilciler tarafından sevinçle karşılandı. Kar yağışının, Uludağ'ın turizm sezonuna olumlu yansıması bekleniyor.

Uludağ'da kar yağışının ardından hava sıcaklığı ise 1 ile 3 derece arasında seyretti. Yarın ise en düşük sıcaklık -1, en yüksek sıcaklık ise 8 derece olması tahmin ediliyor.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.