Ulukışla'dan Çin'e kiraz ihracatı

Ulukışla'dan Çin'e kiraz ihracatı
Ulukışla'dan Çin'e kiraz ihracatı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız ve Çin Halk Cumhuriyeti Tarım Bakanlığı arasında yapılan protokol çerçevesinde kiraz ihracatı kapsamında Ulukışla Kaymakamlığı ve Niğde İl Tarım Müdürlüğü ev sahipliğinde Çin Halk Cumhuriyeti uzman yetkilileri Ulukışla ilçesini ziyaret ettiler.

Rusya ile yaşanan uçak krizinden sonra yaş sebze ve meyve ihracatçıları, Çin'e yöneldi. Çin ile yapılan protokolden sonra, Çin Tarım Bakanlığı AQSIQ yetkilileri, Türkiye'de üretim yapan yaş sebze meyve ihracatçısı firmalar ve üretim alanlarında incelemelerde bulundu. İnceleme kapsamında Niğde'nin Ulukışla ilçesine gelen Çin heyeti, paketlemeden, saklamaya kadar bir çok alanda bilgi alarak rapor hazırladı. İhracatçılar ise Çin'e ihracat yapacak olmanın olumlu olduğunu ancak Rusya ile de ilişkilerin düzeltilerek her iki ülkeye de ihracat yapmak istediklerini belirtti.
Türkiye ile Çin arasında imzalanan ihracat protokolünden sonra Çin Tarım Bakanlığı yetkilileri, Türkiye'de kiraz üretimi yapılan Niğde, Kocaeli, Bursa, Manisa, Denizli, Isparta, Konya, gibi bölgelerde incelemelerde bulundu. Çinli yetkililer, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda Kontrol Genel Müdürlüğü uzmanı Serkan Soykan ile birlikte Niğde'nin Ulukışla ilçesindeki ihracatçı firmalar ve üretim alanlarında incelemelerde bulundu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.