Ulus Meydanı'nda "Hayır" Bildirisi Dağıtanların İddiaları

Ulus Meydanı'nda "Hayır" Bildirisi Dağıtanların İddiaları
Ankara Valiliğinden, meydandaki Atatürk Anıtı'nın çevresinde "Hayır" bildirisi dağıtanlar ile ilgili sosyal medya ve bazı basın organlarında paylaşılan görüntülerde yer alan ifadelerin, bu kişileri uyaran güvenlik güçleri tarafından söylenmiş gibi yansıtı

ANKARA (AA) - Ankara Valiliği tarafından, Ulus Meydanı'nda "Hayır" bildirisi dağıtanlara yönelik, güvenlik güçlerince "Hayır bildirisi dağıtamazsın." şeklinde ifadeler kullanıldığı iddialarının gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, sosyal medya ve bazı basın organlarında, Başkentte "Hayır' bildirisi" dağıtanlara karşı polisin "Hayır bildirisi dağıtamazsın." şeklinde ifadeler kullandığına dair haber ve paylaşımlara yer verildiği belirtildi.

Altındağ ilçesi Ulus Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı etrafında, 24 Mart Cuma günü bildiri dağıtıldığı ihbarı üzerine, güvenlik güçlerinin belirtilen adrese gittiği ve bazı şahısların bildiri dağıttığının tespit edildiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Görevliler tarafından, bildiri dağıtan şahıslara, YSK'nın 109 sayılı kararına istinaden bildiri dağıtamayacakları belirtilerek, bu etkinliklere son vermeleri istenmiştir ancak grubun içerisinde bulunan ve grupla birlikte hareket eden, TMMOB üyesi olduğu tespit edilen N.K.K. isimli şahıs, 'Bildiri dağıtamazsın, problem de yapamazsın, hayırı dağıtamazsın, evet dağıtacaksan dağıtabilirsin." şeklinde ifadeler kullanarak olayı provoke etmeye çalışmıştır. Söz konusu şahıs bu ifadeleri kullanırken yanında bulunan diğer şahıslar tarafından ifadeleri telefonla kaydedilmiştir."

Görüntülerin, sosyal medya, yazılı ve görsel yayın organlarında paylaşılarak, polis tarafından söylenmiş gibi gösterildiğine dikkat çekilen açıklamada, "Gerçeği yansıtmayan bu tür asılsız haberler, 16 Nisan 2017 Pazar günü gerçekleştirilecek halk oylaması öncesinde, vatandaşlar arasında huzursuzluk çıkararak emniyet güçlerini yıpratmak amacı taşımaktadır." denildi.

Vatandaşlardan bu tür provokatif eylem ve haberlere itibar etmemeleri ve güvenlik güçleri tarafından yapılacak uyarılara uymaları istendi.

Öte yandan, olay anına ilişkin görüntü de kamuoyuyla paylaşıldı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.