"Ulusal Bursa Kültür Sanat Festivali" başladı

"Ulusal Bursa Kültür Sanat Festivali" başladı
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe: - "Türk'ün değerini dünyaya göstermek, onların gösterdiği Türk'ü ve Türkiye'yi değil, bizim gerçek yüzümüzü, ecdadımızın gerçek yüzünü, adaletli ve sanatkar yüzünü, derin kültürünü dünyaya tanıtmak bizim için büyü

BURSA (AA) - Bursa Kent Konseyi Kültür Sanat Çalışma Grubunca düzenlenen "Ulusal Bursa Kültür Sanat Festivali" kapsamında, 105 sanatçıya ait 2 bin üzerinde eser sergilenmeye başlandı.

Ulusal Bursa Kültür Sanat Festivali'nin açılışı dolayısıyla Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde tören düzenlendi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, açılış töreninde yaptığı konuşmada, festivalin, Bursa'ya yakışır özel bir organizasyon olduğunu dile getirdi.

Bursa'nın kültür başkenti olduğunu belirten Altepe, "Türk'ün değerini dünyaya göstermek, onların gösterdiği Türk'ü ve Türkiye'yi değil, bizim gerçek yüzümüzü, ecdadımızın gerçek yüzünü, adaletli ve sanatkar yüzünü, derin kültürünü dünyaya tanıtmak bizim için büyük bir görev. Bunun öncülüğü de tabii ki Bursa'ya düşüyor." dedi.

Tarih boyunca ilimin bu topraklardan Batı'ya gittiğini anlatan Altepe, "Burada el-Cezeriler ilk robotu yaptı. Takiyüddin Efendi burada 350-400 yıl önce 4 silindirli motorun maketlerini yaptı. Kadızade Rumi Hazretleri yaklaşık 600 yıl önce astronomi ile ilgili ilk çalışmaları yaptı. Bizim ne kadar ileri olduğumuz ve ne kadar mesafe kazandığımız belli. Şimdi tekrar kültürün, medeniyetin ve ilmin kaynağı bu topraklar olacak." diye konuştu.

Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni de festivalin bu yıl ilk defa düzenlendiğini belirtti. Çepni, festival kapsamında çeşitli illerden gelen sanatkarları ağırlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından Altepe ve beraberindekiler ebru, tezhip, çini, rölyef, filografi, minyatür, dokuma, deri tasarımı, naht, el baskısı, hat, takı, koza ve taş sanat örneklerinin yer aldığı stantları gezdi.

Festival, 15 Mayıs'a kadar sürecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.