"Uluslararası 100 Yayınevi ve İmza Günleri Fuarı"

"Uluslararası 100 Yayınevi ve İmza Günleri Fuarı"
Eskişehir Valisi Tuna: - "Çocuklarımızı okumaya yönlendirip alıştırırsak, eminim onlar da ileride geçmişlerini daha iyi araştıracaklardır"

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de "Uluslararası 100 Yayınevi ve İmza Günleri Fuarı'' açıldı.

Vali Güngör Azim Tuna, fuarın açılış töreninde, Türk Dünyası Kültür Başkentliği Ajansı etkinlikleri kapsamında kentte 2 yıl önce de "Türk Dünyası Kitap Fuarı'' düzenlendiğini söyledi.

İnsanlara kitabı ve okumayı sevdirmeleri gerektiğini belirten Tuna, ''Bu alışkanlığı edindirmek için de insanlarımızı bu tür etkinliklere alıştırmamız lazım. Yazarlarımızı buraya getirerek, kitapseverlerle buluşturacağız ve bir şekilde insanımızın bilgiye ulaşmasını sağlayacağız.'' dedi.

Bugün bilgiye ulaşmanın birçok yolu ve yöntemi bulunduğunu vurgulayan Tuna, ''Ama bir bilgiyi okuyarak kazanmalıyız. Teknoloji ne kadar ilerlerse ilerlesin, kitap alıp okumanın yerini hiçbir şey dolduramaz." diye konuştu.

Türk medeniyetinde araştırma ve okumaya büyük önem verildiğini anlatan Tuna, şunları kaydetti:

"Ecdadımız, bilgiye, ilme ve insana yatırım yapmışlar. Bizlere birçok eser bırakmışlar ve biz bunların birçoğundan habersiziz. Çocuklarımızı okumaya yönlendirip alıştırırsak, eminim onlar da ileride geçmişlerini daha iyi araştıracaklardır. Bugünün dünyasında, çocuklarımızın doğruyu ve güzeli bulmasında ecdadımızın gösterdiği yolun kendilerine çok güzel rehber olmasını ümit ediyorum."

Vali Tuna, daha sonra beraberindekilerle stantları gezerek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Fuar, 9 Mayıs'a kadar açık kalacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.