Uluslararası 15 Temmuz Darbe Girişimi Ve Türkiye Sempozyumu

Uluslararası 15 Temmuz Darbe Girişimi Ve Türkiye Sempozyumu
Türkiye Yazarlar Birliği Vakfı Genel Başkanı Doğan:- "Darbe girişimine gösterilen direniş, milletin hafızasından asla silinmeyecek. Silahsız halka karşı asla savaşılmaz. Bütün dünya bu gerçeği gördü. Bizden sonraki nesil de hayatları boyunca bu tarihi dir

MUŞ (AA) - Türkiye Yazarlar Birliği Vakfı Genel Başkanı Mehmet Doğan, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimine gösterilen direnişin, milletin hafızasından asla silinmeyeceğini belirterek, "Silahsız halka karşı asla savaşılmaz. Bütün dünya bu gerçeği gördü. Bizden sonraki nesil de hayatları boyunca bu tarihi direnişi örnek alacak." dedi.

Muş Alparslan Üniversitesinin ev sahipliğinde düzenlenen, Türkiye ile farklı ülkelerden 200 bilim adamının katıldığı "Uluslararası 15 Temmuz Darbe Girişimi ve Türkiye Sempozyumu" devam ediyor.

Üniversite bünyesindeki Kültür Merkezi Kongre ve Konferans Salonu'nda düzenlenen sempozyumun "15 Temmuz'un Türkiye Toplumuna Etkileri" oturumunda konuşan Türkiye Yazarlar Birliği Vakfı Genel Başkanı Doğan, ülkenin her köşesinden insanların 15 Temmuz gecesi alanlara inerek darbecilere karşı direndiğini anımsattı.

Doğan, 15 Temmuz'un ertesi günü darbe girişimine karşı bir açıklama yaptıklarını ve birçok sivil toplum kuruluşunun da bunu desteklediğini anlattı. Doğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Darbe girişimine gösterilen direniş, milletin hafızasından asla silinmeyecek. Silahsız halka karşı asla savaşılmaz. Bütün dünya bu gerçeği gördü. Bizden sonraki nesil de hayatları boyunca bu tarihi direnişi örnek alacak. Bu süreçte sivil toplum örgütleri de üzerine düşen sorumluluğu yerine getirdi. Yediden yetmişe herkes gece boyunca meydanlara aktı. Türkiye Yazarlar Birliği olarak darbe girişimine tepki mahiyetindeki açıklamayı da ilk bizler yaptık."

- "15 Temmuz'da bir millet yeniden doğdu"

Anadolu Platformu Koordinasyon Kurulu Başkanı Turgay Aldemir de 15 Temmuz'un dünya tarihi açısından ele alınması gereken önemli konulardan olduğunu söyledi.

"Bu milletin kadim bir geçmişi var. Bu nedenle dostumuzu da düşmanımızı iyi bilip buna göre mücadele edeceğiz." diyen Aldemir, şöyle konuştu:

"15 Temmuz'da bir millet yeniden doğdu. Aslında bu milletin doğum yeri Türkiye'nin meydanlarıydı. Her tarafta birlik beraberlik vardı. Dünya tarihinde hiçbir devrim toplumun tüm kesimlerinde anında içselleştirilmemiş. Ama burada traktörüyle, bisikletiyle, kazmasıyla ya da önlüğüyle gelen genci ve yaşlısıyla bir milletin doğuşuna şahitlik ettik. Bundan sonraki süreçte kadim hukuk tarihimizi yeniden hayatın içine taşımamız gerekir. Hukukun olmadığı yerden gelecek çıkmaz."

- "Dünyaya örnek olacak bir güven sergiledik"

Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Mehmet Cengiz ise FETÖ'nün en büyük ve en ciddi mağdurlarından birinin sivil toplum kuruluşları olduğunu vurguladı.

FETÖ'nün türlü hile ve tuzaklarla toplumun değişik katmanları ve kurumlarındaki kişilere tuzak kurduğuna dikkati çeken Cengiz, bu kurumlardan birinin de Deniz Feneri Derneği olduğunu kaydetti.

Cengiz, Türkiye'nin 15 Temmuz'da büyük bir tehlikenin eşiğinden döndüğünü dile getirerek, "15 Temmuz, cumhuriyet tarihimizin en önemli olaylarından birisidir. Millet olarak çok hain darbe teşebbüsüne karşı dünyaya örnek teşkil edecek bir güven sergiledik. Türkiye bütün mazlum ülkeler için bir umuttur. Gönül coğrafyamızdaki kardeşlerimiz, yardım uzattığımız kardeşlerimiz, gece sabahlara kadar teveccüh namazı kıldılar." şeklindeki değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yüksel de vakıflarının 15 Temmuz darbe girişimine karşı sahada çok aktif görev aldığını anlattı.

Yüksel, FETÖ'nün kendisini cemaat olarak tanıtıp zamanla çok iyi bir finansal güce kavuştuğunu ifade etti.

Sempozyum yarın sona erecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.