Uluslararası Adli İşbirliği Tasarısı TBMM Genel Kurulunda

Uluslararası Adli İşbirliği Tasarısı TBMM Genel Kurulunda
CHP'li Purçu: "Mülteci kadar, Ahıska Türkleri kadar değerimiz yoksa bizi de mülteci yapın"

TBMM (AA) - CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, "Mülteci kadar, Ahıska Türkleri kadar değerimiz yoksa bizi de mülteci yapın." dedi.

TBMM Genel Kurulunda, Cezai Konularda Uluslararası Adli İşbirliği Kanunu Tasarısı'nın 3 maddesi daha kabul edildi.

Purçu, tasarının görüşmelerinde, Türkiye'de yaklaşık 5 milyon Roman vatandaşının yaşadığını, mahallelerinin gecekondu, çadır olduğunu söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun, mültecilere 55 bin konut yapacaklarını söylediğini belirten Purçu, Erzincan'da da Ahıska Türkleri için dubleks konutlar inşa edildiğini kaydetti.

"Hani Romanları seviyordunuz?" diye soran Purçu,"Bizi sevecekseniz böyle sevmeyin. Mültecilere konut yaptırıyorsunuz, yurt dışından Ahıska Türklerini getiriyorsunuz, konutlara yerleştirip aylığa bağlıyorsunuz; bizim Roman kardeşimize, size, bize oy veren, Türkiye'yi seven, kucaklayan, bayrağına, devletine, milletine sahip çıkan, en zor şartlarda dahi askerliğini yapan bu vatansever kardeşlerimize halen 'Sen yaşama, öl' diyorsunuz. Mülteci kadar değerimiz yoksa, Ahıska Türkleri kadar değerimiz yoksa bizi de mülteci yapın." diye konuştu.

Tasarının 16. maddesi üzerinde verilen önergenin oylamasında yoklama talep edildi.

TBMM Başkankanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, yapılan iki yoklamada da toplantı yeter sayısı bulunamadığını belirterek, birleşimi, yarın saat 14.00'te toplanmak üzere kapattı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.