"Uluslararası Aile Sözleşmesi Konferansı"

"Uluslararası Aile Sözleşmesi Konferansı"
Dünya Müslüman Alimler Birliği ve İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği'nce İstanbul'da düzenlenen konferansta, aile müessesini düzenleyecek ve ülkeler ile kuruluşlara sunulacak dünya çapında bir sözleşme metni oluşturulması hedefleniyor

İSTANBUL (AA) - Dünya Müslüman Alimler Birliği ve İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği'nin düzenlediği "Uluslararası Aile Sözleşmesi Konferansı" İstanbul'da başladı.

Üç gün sürecek olan konferansın açılışına, Dünya Müslüman Alimler Birliği ile İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği üyelerinin yanı sıra çok sayıda İslam alimi ve Türk yetkililer katıldı.

Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Ali Muhyiddin Karadaği, konferansın "Denge: Eşitliğe Adil Alternatif" temalı açılış oturumunda yaptığı konuşmada, İslam'ın, ümmetin çekirdeğini oluşturması hasebiyle aileye büyük önem atfettiğini vurguladı. Kadının aile içindeki önemine de işaret eden Karadaği, "Kadın ailenin can damarıdır ve ailenin kurtuluşunun anahtarı kadının elindedir. Bu nedenle İslam kadına itina göstermiştir" dedi.

Tarihte aile müessesesi kadar, ifrat ve tefrite maruz kalan başka bir kurum olmadığını ifade eden Karadaği, İslam ümmetinin tek bir aile sözleşmesi üzerinde birleşmesini temenni ettiklerini söyledi.

Cezayir'deki Müslüman Alimler Derneği Başkanı Abdurrezzak Kassum ise aileleri köklerinden koparmayı ve Müslüman toplumu sarsmayı hedefleyen girişimlerin olduğu böyle bir zamanda bu konferansın düzenlenmesinin önemine işaret etti.

"Aile her toplumun ve vatanın temelidir. Bu nedenle ona ne kadar özen gösterirsek vatanımıza gösterdiğimiz özen de o derece artacaktır" diyen Kassum, konferanstan ortak bir sözleşme metni çıkacağını umut ettiklerini belirtti.

Konferansta, aile müessesini düzenleyecek ve ülkeler ile kuruluşlara sunulacak dünya çapında bir sözleşme metni oluşturulmasını hedefleniyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.