Uluslararası Akıllı Şehirler Konferansı

Uluslararası Akıllı Şehirler Konferansı
ANKARA (AA) - "Akıllı Şehirler: 360" temasıyla gerçekleştirilen Uluslararası Akıllı Şehirler Konferansı'nda, akıllı şehirler, tarımdan sağlığa,...

ANKARA (AA) - "Akıllı Şehirler: 360" temasıyla gerçekleştirilen Uluslararası Akıllı Şehirler Konferansı'nda, akıllı şehirler, tarımdan sağlığa, ulaşımdan sosyal inovasyona kadar çok yönlü ele alındı.

Türk Telekom'dan yapılan açıklamaya göre, Kamu Teknolojileri Günleri kapsamında Türk Telekom ana sponsorluğunda düzenlenen Uluslararası Akıllı Şehirler Konferansı’nda, "Akıllı Şehirler: 360" temasıyla gerçekleşen konferansta akıllı şehirler, tarımdan sağlığa, ulaşımdan sosyal inovasyona kadar çok yönlü ele alındı.

Türk Telekom'un, Türkiye’yi tanıştırdığı yenilikçi akıllı şehir uygulamalarını katılımcılarla paylaştığı konferans, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Doğan’ın yanı sıra belediyeler, valilikler gibi kamu kurumları, ilgili sivil toplum kuruluşları ve kalkınma ajanslarından oluşan bine yakın kişinin katılımıyla gerçekleşti.

Yenilikçi teknoloji uygulamalarıyla Türkiye’yi, araçların, evlerin, okulların, şirketlerin ve şehirlerin akıllandığı bir geleceğe taşımayı amaçlayan Türk Telekom, bu doğrultuda Türkiye’yi ilk kez akıllı şehir uygulamalarıyla buluşturdu. Türk Telekom, önce Karaman’ı, ardından turizmin incisi Antalya’yı ve son olarak doğunun yükselen merkezi Kars’ı akıllı şehir uygulamalarıyla donattı.

2023 yılının Türkiyesi için geleceğin teknolojilerini geliştiren Türk Telekom, akıllı şehir uygulamalarını yaygınlaştırmayı amaçlıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.