"Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali"ne doğru

"Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali"ne doğru
Safranbolu'da 17'ncisi düzenlenecek festival kapsamında, belgesel film yarışmasının başvuruları başladı

KARABÜK (AA) - Karabük'ün Safranbolu ilçesinde "17. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali" kapsamında düzenlenen belgesel film yarışmasının başvuruları başladı.

Safranbolu Belediyesi ve Festival Komitesinin başkanı Necdet Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "kültürel miras ve korumacılık" temasıyla 30 Eylül-2 Ekim'de gerçekleştirilecek festivalin en önemli etkinlikleri arasında yer alan yarışmaya, birçok ülkeden belgeselcilerin katıldığını söyledi.

Yarışmaya katılımın yoğun olmasını beklediklerini vurgulayan Aksoy, "Festivalimiz uluslararası kuruluşların destekleriyle, Türk dünyasının belgesel film festivali haline geliyor. 16 yılda 10 bini aşkın arşiv oluşturduk. Yarışma koşulları ve ayrıntılı bilgilere, belediye ile festivale ait resmi internet adresleri üzerinden ulaşılabilir" diye konuştu.

Aksoy, birçok ülkeden katılım bekledikleri yarışmaya belgeselcilerin 15 Eylül'e kadar başvurabileceğini bildirdi.

- "Bu yıl 'manevi mimarları' gündeme alacağız"

Bu yıl, geleneksel kültürün oluşmasında en önemli etkenlerden "manevi mimarları" gündeme alacaklarını anlatan Aksoy, şunları kaydetti:

"Safranbolu'da bu anlamda manevi mimarları yad edip, onları halkımıza duyurmayı amaçlayacağız. Bu yıl alt temamız 'medeniyetimizin manevi dinamikleri manevi mimarlar.' Karabük Üniversitesi ve İstanbul'dan bazı üniversitelerden ciddi katkılar var. Orta Doğu bölgesinden de bu sene festivalimize gelecek film ve sanatçılar var. Yine Türk Dünyası Ressamlar Buluşması'nı da bu kapsamda Safranbolu'da yapmış olacağız. Ressamlarımızın Safranbolu'da yapacakları tabloları da arşivlerimize katacağız. Hazırlıklarımız sürüyor."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.