Uluslararası Çubuk Turşu Ve Kültür Festivali

Uluslararası Çubuk Turşu Ve Kültür Festivali
ANKARA (AA) - Bu yıl 12. düzenlenecek, "Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali" kapsamında değerlendirme toplantısı yapıldı. Mehmet Akif Ersoy...

ANKARA (AA) - Bu yıl 12. düzenlenecek, "Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali" kapsamında değerlendirme toplantısı yapıldı.

Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıda konuşan Kaymakam İbrahim Çenet, festivalinin çok iyi planlanmış büyük bir proje olduğunu söyledi.

Festivalin amacının ilçe ekonomisine katkı sağlamak olduğunu anlatan Çenet, şöyle konuştu:

"Çubuk’ta çok fazla örneği olmayan tarım ve seracılık yapılmakta. Yeşil Çubuk’ta üniversitesiyle, tarımıyla, doğal güzellikleriyle bizi ifade eden unsurlar var. Festivalde ilçeye sıcak para girişi oluyor, getirisiyle ekonomik döngü meydana getiriyor. Biz bunun için festivali eğlence gibi görmüyoruz. Festivaldeki amaç eğlence değil, amacımız vatandaşımızın emeğini ekonomiye kazandırmaktır. Biz bu projede görev alan herkesin yanındayız."

Belediye Başkanı Tuncay Acehan ise bu yıl ilk defa festivalin farklı bir alanda gerçekleştirileceğini vurguladı.

Acehan, festivalin içeriğinin zengin olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bu yıl festivalimizi Allah nasip ederse 55 bin metrekarelik Çubukabad Parkı'nda gerçekleştireceğiz. İnşallah bundan sonra da orada yapmaya devam edeceğiz. Festival 14 Eylül saat 15.00’de yapılacak kortejle başlayacak. 4 gün boyunca festival sahnesinde her gün birbirinden ünlü sanatçılar sahne alacak. Festival alanında çocuklar için çeşitli sportif aktiviteler düzenlenecek."


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.