Uluslararası E-ticaret Konferansı

Uluslararası E-ticaret Konferansı
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan: - "Bu kadar uzunca bir süre gerçekten çok güzel bir şekilde bakanlık görevini yapmış, dünyadaki gelişmeleri 15 yıldır an an izlemiş ve bu sektörün büyümesine öncülük etmiş Başbakanın yarın bizim yanımızda

ANTALYA (AA) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Antalya'da devam eden Uluslararası e-Ticaret Konferansı'nın kapanış konuşmasını, yarın Başbakan Binali Yıldırım'ın yapacağını söyledi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile PTT tarafından ortaklaşa düzenlenen Uluslararası e-Ticaret Konferansı kapsamında, Maxx Royal Otel'de gala yemeği verildi.

Bakan Arslan, yemekte yaptığı konuşmada, konferansa katılan konuk bakan, bakan yardımcısı, posta teşkilat başkanları ve personelin tecrübelerini paylaşarak, bilgi alışverişi platformu oluşturduklarını, yarın yapılacak bakanlar oturumunda da tecrübe paylaşımında bulunulacağını ve sektörden beklentileri paylaşacaklarını anlattı.

Konferansın kapanış konuşmasını Başbakan Binali Yıldırım'ın yapacağını belirten Arslan, şöyle devam etti:

"19 Kasım 2002'de bundan tam 15 yıl önce Ulaştırma Bakanlığı sorumluluğunu alan değerli Başbakanımız, 24 Mayıs 2016'da görevi bana devredene kadar 14 yıl boyunca hakkını vererek bakanlıkta görev yaptı. Bizim partinin bir kararı vardı. Üç dönem üst üste milletvekili seçilenler, dördüncü dönem seçilemez diye. O kuraldan kaynaklı yaklaşık 1-1,5 yıl ara verdi. Bu kadar uzunca bir süre gerçekten çok güzel bir şekilde bakanlık görevini yapmış, dünyadaki gelişmeleri 15 yıldır an an izlemiş ve bu sektörün büyümesine öncülük etmiş Başbakanın, yarın bizim yanımızda olması çok önemli."

- "Sektörün büyümesi ekonominin büyümesi demek"

Bu tur etkinliklerde yurt içi ve yurt dışından gelen misafirlerin, sektörün içindeki insanların birbirini tanıdığını, bilginin kaynağını öğrendiklerini dile getiren Bakan Arslan, oluşturulan diyaloğun ve dostlukların hem kişisel bazda hem de ülkeler adına çok önemli olduğunu vurguladı.

Arslan, "Tam da buradan hareketle bunu bir fırsata dönüştürmek lazım. Herkesin hangi konuda uzman olduğunu öğrenip yarın onunla bilgi paylaşımında bulunabilmek lazım. Lütfen bu 4 günü iyi değerlendirin, dostluklarınızı artırın. Böylece hem dost sayısını artırmış olursunuz hem de sektöre ciddi bir katkı koyarsınız. Sektörün büyümesi demek hep beraber hizmet etmek istediğimiz ekonominin büyümesi anlamına geliyor." diye konuştu.

Konuşmanın ardından, Behzat Gerçeker ve Enbe Orkestrası tarafından mini konser verildi.

Etkinliğe, Bosna Hersek İletişim ve Ulaştırma Bakanı İsmir Jusko, Fas Sanayi, Yatırım, Ticaret ve Dijital Ekonomiden Sorumlu Bakan Rakiye Eddarhem, Arnavutluk Altyapı ve Enerji Bakan Yardımcısı Dorina Çinari, Çek Cumhuriyeti Endüstri ve Ticaret Bakan Yardımcısı Marek Ondrousek, Tunus Dijital Ekonomi ve İletişim Teknolojileri Bakanı Mohamed Anouar Maarouf ile aralarında Afganistan, Arnavutluk, Etiyopya gibi ülkelerin de bulunduğu 18 ülkenin posta teşkilat başkanları ve diğer misafirler katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.