Uluslararası Eskişehir Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası

Uluslararası Eskişehir Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası
Etkinlikler kapsamında Mehmet Kaplan'ın "Yunus Emre ve şiirlerini ele alışı üzerine değerlendirmeler" konulu konferans düzenlendi

ESKİŞEHİR (AA) - Uluslararası Eskişehir Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası etkinlikleri kapsamında Mehmet Kaplan'ın "Yunus Emre ve şiirlerini ele alışı üzerine değerlendirmeler" konulu konferans düzenlendi.

Yunus Emre Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Muharrem Dayanç ile Doç. Dr. İsmet Şanlı konuk olarak katıldı.

Prof. Dr. Dayanç, burada yaptığı konuşmada, konunun Yunus Emre olunca sözün özünü yakalamak gerektiğini ve Yunus Emre ile ilgili söylenen her sözün, kurulan her cümlenin bir vebalinin olduğunu düşündüğünü söyledi.

Sözün yerinde, tam gerektiği anda kullanılması ve ham halinin söylenmemesi gerektiğini anlatan Prof. Dr. Dayanç, insanların Yunus Emre'yi çok iyi anlamaları gerektiğini kaydetti.

Etkinliğe Eskişehir Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay ile çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.