Uluslararası Havacılık İşletmeciliği Konferansı

Uluslararası Havacılık İşletmeciliği Konferansı
THK Başkanı Atılgan: - "Havacılık sektörü son yıllarda çok ciddi ilerleme kaydetti. Türkiye'de sivil havacılık her yıl yaklaşık yüzde 20 büyüyor"- THK Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saldıraner:- "Türk hava yolu şirketleri 112 ülkede 261 merkeze sefer düz

ANKARA (AA) - Türk Hava Kurumu (THK) Başkanı Kürşat Atılgan, havacılık sektörünün son yıllarda çok ciddi ilerleme kaydettiğini, Türkiye'de sivil havacılığın her yıl yaklaşık yüzde 20 büyüdüğünü söyledi.

Atılgan, Türk Hava Kurumu Üniversitesinin THK Türkkuşu Kampüsünde düzenlediği, "3. Uluslararası Havacılık İşletmeciliği Konferansı"nın açılışındaki konuşmasında, Türk havacılık sektörüne ilişkin bilgi verdi.

Kürşat Atılgan, Türk havacılığının çok ciddi ilerleme kaydettiğini, sektörünün altyapı ihtiyaçlarının çok ciddi şekilde geliştirildiğini belirtti.

Sivil havacılığın Türkiye'de her yıl yaklaşık yüzde 20 büyüdüğünü anlatan Atılgan, dünyada bu oranlarda gelişen çok az sektör olduğuna işaret etti. Atılgan, "Bu büyümenin getirdiği çok ciddi bir takım regülasyon ve kurallar da büyümeyle beraber devam ediyor. Üniversite olarak yapmak istediğimiz bu. Sivil havacılığın ihtiyaç duyduğu regülasyonlara katkımız olsun istiyoruz." diye konuştu.

- "Çalışan sayısı 190 bine ulaştı"

THK Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yıldırım Saldıraner de Türkiye'nin havacılık alanında ihtiyaç duyduğu personeli, sektörün beklentilerine uygun şekilde yetiştirmek istediklerini söyledi.

Üniversite olarak havacılık faaliyetleriyle iç içe olduklarını ve 4 bin öğrenciye eğitim verdikleri anlatan Saldıraner, şunları kaydetti:

"Türkiye, dünyada uçak ve yolcu trafiğinde en hızlı büyüyen ülkeler arasında yer alıyor. Son 10 yılda uçak, koltuk ve kargo taşıma kapasitelerinde sağlanan yüzde 200'ün üzerindeki artışla ülkemiz, Avrupa yolcu sıralamasında üçüncü, dünya yolcu sıralamasında da dokuzuncu oldu. Türk hava yolu şirketleri 112 ülkede 261 merkeze sefer düzenliyor ve iç hatlarda da mevcut 55 havalimanının tamamına sefer yapılıyor. Sivil havacılık sektöründe çalışan sayısı 190 bine ulaştı. Ülkemizin yolcu ve kargo trafiğinin çok önemli bir kısmının gerçekleştiği İstanbul Atatürk Havalimanı, mevcut kapasite kısıtlamalarına rağmen dünyanın en önemli transit merkezlerinden biri haline geldi. Bunda Türk Hava Yollarının büyük katkısı var."

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ateş de konferansın, havacılık işletmeciliği alanında Türkiye'ye yeni fırsatlar sunacağını belirterek, sektördeki karşılıklı bilgi ve teknoloji paylaşımının Türkiye'yi sürdürülebilir büyümeye yöneltip, kurumlar arası iş birliğine platform oluşturacağını ifade etti.

Ateş, havacılığın Türkiye'de DHMİ ile küresel bir sektör haline geldiğini, sivil havacılığın bugün ulaştığı seviyede sektörün tüm kuruluşlarının büyük katkısı olduğunu kaydetti.

Uluslararası Havacılık İşletmeciliği Konferansı

Uluslararası Havacılık İşletmeciliği Konferansı

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.