Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Konferansı

Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Konferansı
Konferans, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca "Sürdürülebilir İş Sağlığı ve Güvenliği" ana temasıyla 8-11 Mayıs'ta İstanbul'da gerçekleştirilecek- Konferansta, iş sağlığı ve güvenliği alanında sektörel yaklaşımlar, meslek hastalıkları, iş kazalarının

ANKARA (AA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca 8-11 Mayıs tarihlerinde İstanbul'da gerçekleştirilecek, "8. Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Konferansı"nda çalışma hayatının tarafları bir araya gelecek.

İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, "Sürdürülebilir İş Sağlığı ve Güvenliği" ana temasıyla İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek konferansta, iş sağlığı ve güvenliği alanında sektörel yaklaşımlar, meslek hastalıkları, iş kazalarının nedenleri ve yasal düzenlemelere kadar 36 farklı konu, detaylı bir şekilde ele alınacak.

İlgili akademisyenler, uzmanlar, uluslararası kuruluşlar, üniversiteler, meslek odaları ve sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin katılacağı konferansta, iş yerlerinde iş sağlığı ve güvenliği alanında hem sorunların tartışılacağı hem de iyi uygulama örneklerinin anlatılacağı oturumlar yer alacak. Ayrıca eğitim kursları ve iş sağlığı ve güvenliği alanında iyi uygulamaların yerinde görüleceği teknik turlar düzenlenecek.

Konferans süresince sabah ana oturumlarından önce, Uluslararası Sosyal Güvenlik Kurumları Birliği (ISSA) Başkanı Errol Frank Stoove, Uluslararası İş Teftiş Kurumları Birliği Başkanı (IALI) Kevin Myers, Avusturalya Griffith Mühendislik Fakültesinden Prof. Sherif Mohamed gibi uluslararası otoriteler konuşmalar yapacak.

AB İş Sağlığı ve Güvenliği Ajansı (EU-OSHA) Brüksel İrtibat Ofisi Yöneticisi Brenda O'Brien, Uluslararası Çalışma Örgütü İş Yönetimi, İş Teftiş ve İş Sağlığı ve Güvenliği Şefi Nancy Leppink, Uluslararası Sosyal Güvenlik Kurumları Birliği (ISSA) Genel Sekreteri Hans-Horst Konkolewsky, Alman Sosyal Kaza Sigortaları Kurumu (DGUV) Genel Müdürü Walter Eichendorf ve daha birçok ulusal ve uluslararası kurumdan iş sağlığı ve güvenliği alanında isimler de konuşmacı olarak tecrübelerini katılımcılarla paylaşacak.

- "Sağlıklı ve güvenli bir iş ortamı ortak hedef"

Konferans ile eş zamanlı olarak, "İş Sağlığı ve Güvenliği Fuarı" da gerçekleştirilecek. Fuarda katılımcılar, ziyaretçileri iş sağlığı ve güvenliği alanındaki yeniliklerle buluşturacak.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Konferans Düzenleme Kurulu Başkanı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Kasım Özer, geçtiğimiz yıl Türkiye'nin başkanlığında gerçekleşen G20 zirvesinde iş sağlığı ve güvenliğinin önemli bir yer bulduğunu belirtti.

Özer, şunları kaydetti:

"İş kazaları ve meslek hastalıkları, her yıl milyonlarca çalışanın hayatını olumsuz yönde etkilerken, aynı zamanda ülke ekonomilerinde büyük kayıplara neden olmaktadır. Çalışanlar için sağlıklı ve güvenli bir iş ortamı sağlanması ve bu ortamın sürdürülebilir olması tüm dünya ülkelerinin ortak hedefidir. Bu ortak hedefe ulaşmanın, ülkelerin ilgili kuruluşlarının işbirliğinin yanı sıra bilgi, tecrübe ve iyi uygulamaların paylaşımıyla sağlanacağına inanıyoruz."

Konferansla ilgili detaylı bilgiye, "http://www.tioshconference.gov.tr" internet adresinden ulaşılabilecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.