Uluslararası İzmir Festivali 30 yaşında

Uluslararası İzmir Festivali 30 yaşında
Festival bu yıl "müzisyenlerin müzisyeni" olarak tanınan keman sanatçısı Joshua Bell'in konseriyle ile açılacak

İZMİR (AA) - 30. Uluslararası İzmir Festivali "müzisyenlerin müzisyeni" olarak tanınan keman sanatçısı Joshua Bell'in vereceği konser ile sanatseverlerle buluşacak.

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfından (İKSEV) yapılan açıklamaya göre festival, Başbakanlık Tanıtma Fonu, Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Kalkınma Ajansının katkıları, Eczacıbaşı Holding'in ana sponsorluğu, Polonyo Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu ve İzmir İtalya Konsolosluğu işbirliği ile 17 Mayıs-25 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM), İzmir Devlet Tiyatrosu Konak Sahnesi, Celsus Kütüphanesi, Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu ve Efes Antik Tiyatro'nun gösteri mekanları olarak belirlendiği festivalde üçü halka açık 10 konser düzenlenecek.

- Açılışı Joshua Bell yapacak

Festival, klasik müzik dünyasının ünlü ismi Joshua Bell’in 17 Mayıs 2016 Salı günü AASSM'deki konseri ile başlayacak.

30. Yıl Açılış Konseri'nde Bell'e genç neslin bol ödüllü piyanistlerinden Sam Haywood eşlik edecek.

Ege Üniversitesi Devlet Klasik Türk Musikisi Konservatuvarı ve Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, 25 Mayıs 2016 Çarşamba günü "One Stage" projesi ile ilk kez aynı sahnede buluşacak. AASSM’deki konserde her iki kurumun değerli bestecilerinin festival için hazırladıkları eserler seslendirilecek.

Sıra dışı projeleriyle tanınan piyanist Ufuk & Bahar Dördüncü Kardeşler, 2 Haziran 2016 Perşembe günü saat 21.30'da AASSM’de "Sahnede İsyan" adlı konser verecek. Sinema sanatçısı Fabrice Aragno’nun görsel tasarımı eşliğinde Dördüncü Kardeşler, dönemlerinde sahnede isyan yaratan Debussy ve Stravinsky’nin eserlerini dört el piyano ile yorumlayacak.

- Konser şarkıları seçilecek

İKSEV'in iki yılda bir kurucu başkanı Dr. Nejat F. Eczacıbaşı adına düzenlediği Ulusal Beste Yarışması’nın dokuzuncusu, 7 Haziran 2016 Salı gecesi 30. Uluslararası İzmir Festivali’nde sonuçlandırılacak.

"Konser Şarkıları" dalında düzenlenen yarışmada, finale kalan 12 eser, AASSM’de saat 21.30’da yapılacak Yarışma Konseri'nde Şef Serdar Yalçın yönetimindeki İzmir Devlet Senfoni Orkestrası tarafından seslendirilecek ve derecelendirme seçici kurulun, orkestra üyelerinin ve dinleyicilerin oylarıyla belirlenecek.

İzmir Devlet Tiyatrosu, Uluslararası İzmir Festivali’nin otuzuncu yılına, polisiye ve gizem edebiyatının önemli ismi Anthony Horowitz’in tek oyunu "Ermişler ya da Günahkarlar" ile katılacak.

Flamenko gitarın ünlü ismi Paco Pena, 14 Haziran 2016 Salı günü Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'nda dinleyicileri ile buluşacak.

Sıra dışı piyanist Ramin Bahrami eşliğinde İtalyan flüt virtüözü Massimo Mercelli, Bach’ın ölümsüz müziğini 16 Haziran 2016 Perşembe günü Celsus Kütüphanesi'nde yorumlayacak.

Müzik dünyasına trompeti bir solo enstrüman olarak kabul ettiren, ünlü bestecilerin adına eserler bestelediği Mauro Maur, 20 Haziran 2016 Pazartesi günü festivale sinemanın büyüsünü taşıyacak. İzmir İtalya Konsolosluğu işbirliği ile yapılacak konserde, Mauro Maur’a birlikte çok başarılı konserlere imza attığı Kanadalı piyanist Francesca De Clossey eşlik edecek.

Polonya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu ile İzmir Fahri Konsolosluğu işbirliği ile 22 Haziran 2016 Çarşamba günü Celsus Kütüphanesi’nde yapılacak konserde piyanist Konrad Skolarski, Bach, Chopin, Berio, Debussy, Rachmaninov, Scriabin ve Liszt’in eserlerinden örnekler seslendirecek.

- Kapanış konseri

30. Uluslararası İzmir Festivali’nin kapanış konserini 25 Haziran 2016 Cumartesi günü Efes Antik Tiyatro’da Viyana Senfoni Orkestrası yapacak. Orkestrayı 2014 yılında "Yılın Şefi" seçilen genç kuşağın yıldız isimlerinden Pablo Heras-Casado yönetecek.

Temelleri 1900 yılında atılan Viyana Senfoni Orkestrası, Efes Konseri’nde piyanist Alice Sara Ott’a eşlik edecek. Ott, Liszt’in iki numaralı piyano konçertosunu, Orkestra ise Çaykovski’nin “Fırtına” fantezi uvertürü ile Dvorak’ın 7. Senfonisi'ni yorumlayacak.

30. Uluslararası İzmir Festivali’nin açılış konserinin biletleri 18 Nisan 2016 Pazartesi günü Biletix’de satışa çıkacak. Festivalin tüm biletleri 2 Mayıs 2016 Pazartesi gününden itibaren Biletix gişelerinden alınabilecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.