Uluslararası Kapadokya Oryantiring Yarışları

Uluslararası Kapadokya Oryantiring Yarışları
- Nevşehir'de başlayan Bisikletli Oryantiring Dünya Serisi'nin 2. ayağı ve Türkiye Şampiyonası'nın 1. kademe yarışları, 27 Mart Pazar günü tamamlanacak

NEVŞEHİR (AA) - Türkiye Oryantiring Federasyonu tarafından düzenlenen Bisikletli Oryantiring Dünya Serisi'nin 2. ayağı ve Türkiye Şampiyonası'nın 1. kademe yarışları Nevşehir'de başladı.

Organizasyon, sporcuların dünya sıralamasını etkileyecek puanlama sistemine göre Türkiye’de ilk kez Göreme beldesi ve Mustafapaşa köyündeki parkurlarda gerçekleştiriliyor.

Oryantiring Federasyonu İl Temsilcisi Osman Çölgeçen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye, Avusturya, İspanya, Slovakya, Danimarka, Almanya, İngiltere, İsviçre ve Rusya’dan toplam 106 sporcunun organizasyona katıldığını, yarışlarda önceki yılların dünya şampiyonlarının da pedal çevireceğini söyledi.

Kapadokya parkurunun özeti olarak ifade edilen Mustafapaşa köyünde 5 kilometrelik sprint-bayrak ve 18 kilometrelik uzun mesafe mücadeleleriyle başlayan yarışlar, cumartesi ve pazar günleri Göreme’de 9 kilometre uzunluğundaki orta mesafe parkuru ile erkek-kadın 21, 20 ve 18 yaş kategorilerinde elit seviyede gerçekleştirilecek.

Ayrıca değişken parkur mesafeleriyle yarışmaya yine erkek ve kadın kategorilerinde 40, 45, 50, 55, 60, 65 ve 70+ yaş gruplarından sporcular katılabilecek.

Organizasyon, 27 Mart Pazar günü Göreme’de yapılacak ödül töreniyle sona erecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.