Uluslararası Kapadokya Oryantiring Yarışları

Uluslararası Kapadokya Oryantiring Yarışları
Yarışların son gününde sporcular Göreme parkurunda mücadele etti

NEVŞEHİR (AA) - Türkiye Oryantiring Federasyonu tarafından Nevşehir'de düzenlenen Bisikletli Oryantiring Dünya Serisi'nin 2. ayağı ve Türkiye Şampiyonası'nın 1. kademe yarışları sona erdi.

Organizasyonun son gününde sporcular, Göreme'de sprint parkurunda yarıştı. Kısa mesafe olarak bilinen yarışmalarda sporcular hedefleri en kısa zamanda tamamlamak için kıyasıya mücadele etti. Türkiye başta olmak üzere Avusturya, İspanya, Slovakya, Danimarka, Almanya, İngiltere, İskoçya, İsviçre ve Rusya’dan toplam 106 sporcu, 4 gün boyunca çeşitli parkurları tamamlamaya çalıştı.

Yarışların sonunda dünya sıralamasına puan veren "WRE" kategorisinde bayanlarda Avusturya'dan Michaela Gigon birinci, İsviçre'den Christine Schaffner ikinci, Avusturya'dan Sonja Zinkl üçüncü oldu. Erkeklerde ise birinciliği Avusturya'dan Kevin Haselsberger, ikincliği İsviçre'den Beat Schaffner, üçüncülüğü İsviçre'den Beat Okle elde etti.

WRE ve diğer kategorilerde dereceye giren sporcular, madalyalarını Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Tekin Çolakoğlu ve Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil'den aldı.

Başkan Çolakoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kapadokya’nın oryantiring sporu için çok önemli bölge olduğunu söyledi.

Kapadokya'da 4 günlük yarışların sonuna geldiklerini, son günde de Göreme'de şehir parkuru yapıldığını aktaran Çolakoğlu, şunları kaydetti:

"Yarışmalara katılan sporcularımız bu bölgeden çok memnun kaldı. Doğal dokusuyla da çok harika bir bölge. Koşarak ve bisikletli olarak yaptığımız yarışmalarda çok önemli bölgelerden bir tanesi. Önümüzdeki yıllarda da farklı faaliyetler yapmayı planlıyoruz. Oryantiring dört ana dalda yapılıyor. Koşarak, engelli, kayarak ve bisikletli olarak yapılıyor. Geçen yıl ilk olarak oryantiring sporunu çeşitlendirmek ve farkındalık oluşturmak için atlı oryantiring düzenledik. Bununla ilgili çok olumlu geri dönüşler aldık. Önümüzdeki yıllarda genişleterek atlı oryantiring sporunu geliştireceğiz. Beşinci bir kategori olarak ekleyeceğiz."

Bu yıl şampiyonaya katılımın beklentilerin çok altında gerçekleştiğini ifade eden Çolakoğlu, "Ülkemizin içinde bulunduğu genel durumda etkiledi diye düşünüyorum. Bugünleri aşacağımıza inanıyor ve önümüzdeki yıllarda daha kalabalık ve coşkulu organizasyonlar düzenleyeceğimizi düşünüyoruz." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.