"Uluslararası Kış Ve Dağ Turizmi Kongresi" Erzurum'da Düzenlenecek

"Uluslararası Kış Ve Dağ Turizmi Kongresi" Erzurum'da Düzenlenecek
"Erzurum, Erzincan ve Kars Kış Turizm Koridorunun Geliştirilmesi Projesi"nin uluslararası tanıtımı, 10 ülkeden yaklaşık 200 davetlinin katılımıyla Erzurum'da yapılacak

ANKARA (AA) - "Erzurum, Erzincan ve Kars Kış Turizm Koridorunun Geliştirilmesi Projesi"nin uluslararası tanıtımı, 10 ülkeden yaklaşık 200 davetlinin katılımıyla Erzurum'da, "Uluslararası Kış ve Dağ Turizmi Kongresi"nde gerçekleştirilecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin Kuzey Doğu Anadolu Bölgesi'nde kış turizmi koridorunu oluşturan 8 milyon 800 bin avro bütçeli "Erzurum, Erzincan ve Kars Kış Turizm Koridorunun Geliştirilmesi Projesi"nin, geçen aylarda İstanbul, İzmir ve Antalya’da düzenlenen ulusal tanıtımların ardından, uluslararası bir kongreyle taçlandırılacağı ifade edildi.

Kış ve dağ turizmine yönelik iş birliğinin güçlendirilmesine katkı sağlayacak "Uluslararası Kış ve Dağ Turizmi Kongresi"nin 10 ülkeden yaklaşık 200 davetliyi Erzurum'da bir araya getireceği belirtilen açıklamada, turizmci, akademisyen ve firma temsilcilerini "Kış Turizminde Yeni Ufuklar" başlığıyla buluşturacak kongrede, Kuzey Doğu Anadolu kış turizm koridorunun "skisilkroad" olarak belirlenen markasının da uluslararası tanıtımının yapılacağı aktarıldı.

Açıklamada, 3. Turizm Şurası'na yönelik bir adım niteliği de taşıyan kongrenin, 2023 yılı turizm hedefleri doğrultusundaki stratejik hedeflerden biri olan ürün çeşitlendirmesi için önemli bir buluşma olacağı kaydedildi.

Kongreye İngiltere, Rusya, İtalya, İran, İsveç, İsviçre, Slovenya, Bulgaristan, İspanya ve Avusturya'dan çok sayıda davetlinin katılacağı aktarılan açıklamada, kongrenin 15-17 Kasım'da Erzurum Sway Otel'de düzenleneceği ifade edildi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca yürütülen, Avrupa Birliği destekli, Rekabetçi Sektörler Programı'nda yer alan projenin, bölgenin turizmdeki rekabet gücünü arttırmayı hedeflediğine yer verilen açıklamada, bölgesel turizm sektörüne odaklı, sağlam bir ağa sahip, kurumsal düzenlemeleri yapılmış ve iyi organize olmuş bir destinasyon oluşturulması için ihtiyaç duyulan altyapının kurulmasını öngören projenin valilikler, belediyeler, kalkınma ajansları, altyapı birlikleri, sivil toplum kuruluşları ve ilgili meslek birlikleri tarafından da desteklendiği vurgulandı.

Açıklamada, kış turizmini geliştirerek turist sayısının arttırılmasını hedefleyen projenin diğer bir amacının ise Erzurum, Erzincan ve Kars'ta yeni iş imkanlarının yaratılması, rekabet edilebilirliğin artırılması ve ekonomik kalkınmaya destek sağlamak olduğu kaydedildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.