"Uluslararası Mammut Tahtalı Run To Sky"

"Uluslararası Mammut Tahtalı Run To Sky"
- Antalya'da bu yıl ikincisi düzenlenecek yarışlara yaklaşık 150 sporcu katılacak


ANTALYA (AA) - Bu yıl ikinci kez düzenlenecek "Uluslararası Mammut Tahtalı Run To Sky", 19-22 Mayıs tarihlerinde Antalya'nın Kemer ilçesinde yapılacak.

Yarışlar öncesi 2 bin 365 metre yükseklikteki Tahtalı Dağı'nda düzenlenen basın toplantısına, Mammut Tahtalı Run To Sky Organizasyon Komite Başkanı Polat Dede, Mammut Sportive AŞ İletişim ve Pazarlama Direktörü Burak Sarı, Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Yüksel ve Olympos Teleferik Genel Müdürü Haydar Gümrükçü katıldı.

Polat Dede, toplantıda yaptığı konuşmada, yarışlara katılan sporcuların zorlu parkurlarda mücadele edeceklerini belirtti.

Yarışların Türkiye'de ilk kez düzenlenen "skyrunning" yarışı olduğunu ifade eden Dede, şunları kaydetti:

"Biz bu branşa öncülük ettik. Bizden sonra Türkiye'de dört tane daha skyrunning yarışı yapılmaya başlandı. İleride daha fazla katılımlı organizasyonlar olacaktır. Çok zor bir iş yaparak Türkiye'nin en zorlu yarışını organize ediyoruz."

Geçen yıl yapılan yarışlara 46 kişinin katıldığını hatırlatan Dede, bu seneki yarışlara yaklaşık 150 kişinin katılacağını dile getirdi.

Polat Dede, yarışta Güney Afrika'da düzenlenen çöl yarışında dünya şampiyonu olan Mahmut Yavuz ile Türkiye'ye ultramaraton sporunu kazandıran Bakiye Duran gibi isimlerin de katılacağını belirterek, "Türkiye'de çok az patika koşusu düzenleniyor. Tayland'da bile senede 600 koşu düzenlenirken Türkiye'de bu sayı 24. Türkiye'de de yavaş yavaş gelişen bir spor. Sadece patika yollarda koşulan bir yarış." diye konuştu.

Yarışlar öncesi, 19 Mayıs Perşembe günü, olimpiyat ateşinin ilk defa yakıldığı rivayet edilen Çıralı Yanartaş'ta olimpiyat ateşi sembolik olarak tekrar yakılacak. Sporcular, 20 Mayıs'ta 5 kilometre uzunluktaki "Tahtalı VK" parkurunu, 21 Mayıs'ta 28 kilometre uzunluktaki "Tahtalı Run To Sky" parkurunu ve 22 Mayıs'ta 10 kilometre uzunluktaki "Chimera Run Halk Koşusu" parkurunu koşacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.