Uluslararası mülteci krizi

Uluslararası mülteci krizi
Oscar ödüllü oyuncu Jolie: - "Mülteciler için kurulan sistem çalışmıyor"

ANKARA (AA) - Hollywood yıldızı ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) Özel Temsilcisi Angelina Jolie, mülteciler için oluşturulan uluslararası insani yardım sisteminin çalışmadığını söyledi.

BBC'ye yaptığı açıklamada, çatışma sayısının ve yerinden edilmelerin arttığına dikkati çeken Jolie, mültecileri korumak ve geri göndermek için kurulan sistemin çalışmadığı değerlendirmesinde bulundu.

Jolie, dünyada 60 milyondan fazla kişinin yerlerinden edildiğini ve bunun son 70 yılda görülen en yüksek sayı olduğunu belirterek bunun, dünya barışı ve güvenliği açısından endişe edilmesi gereken bir durum olduğunun altını çizdi.

Oscar ödüllü Amerikalı oyuncu ve yönetmen Jolie, BM'nin çağrılarının mali olarak yeterince karşılık bulamadığını ifade ederek Orta Afrika Cumhuriyeti için yapılan başvuruların sadece yüzde 3'üne fon sağlanabildiğini vurguladı.

Mülteci konusunda Türkiye, Pakistan, Lübnan, İran, Etiyopya ve Ürdün'ün yaptıklarına dikkati çeken Jolie, "Biz batıdakiler olarak ne sığınmacı sorununun merkezindeyiz ne de en büyük fedakarlıkları yapanlarız." dedi.

Jolie, vatandaş olarak yapılması gereken öncelikli şeyin, uluslararası seviyedeki sığınmacı krizinin esas nedenlerine değinilmesi için hükümetlerden gerekli liderliği göstermelerini istemek olduğunu ifade etti.




Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.