Uluslararası Suriye Destek Grubu 5. Toplantısı

Uluslararası Suriye Destek Grubu 5. Toplantısı
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu:- "Suriye ve bölgenin istikrarı için öncelikle siyasi geçiş sürecinin sağlanması, De Mistura'nın bu yöndeki çabalarının desteklenmesi gerekiyor"

ANKARA (AA) - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Suriye ve bölgenin istikrarı için öncelikle siyasi geçiş sürecinin sağlanması, (Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura) De Mistura'nın bu yöndeki çabalarının desteklenmesi gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Uluslararası Suriye Destek Grubu 5. Toplantısı'na katılmak üzere Avusturya'nın başkenti Viyana'da bulunan Çavuşoğlu, Twitter hesabından paylaşımlarda bulundu.

Suriye ve bölgenin istikrarı için öncelikle siyasi geçiş sürecinin sağlanması, Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi De Mistura'nın, bu yöndeki çabalarının desteklenmesi gerektiğini kaydeden Çavuşoğlu, "Öte yandan, Suriye'de ateşkes gerçek anlamda ve kapsayıcı şekilde uygulanmalıdır. Aksi takdirde, bütün süreç çöküntüye uğrayacaktır." tespitini paylaştı.

Ayrıca Münih'te verilen vaatlerin yerine getirilmesi, zulüm altındaki masum halka insani yardımın kesintiye uğramadan ulaştırılması gerektiğini ifade eden Çavuşoğlu, şu paylaşımlarda bulundu:

"Suriye'de sivil halka yönelik saldırıları kınıyoruz. Rejimin saldırıları cezasız kalmamalı, DEAŞ ile de ortak bir mücadele ortaya konmalıdır. Türkiye olarak Suriye'de hem zalim rejimle hem de DEAŞ ile mücadele eden muhalefete desteğimizi bu vesile ile yineliyoruz."


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.