Uluslararası Urla Enginar Festivali

Uluslararası Urla Enginar Festivali
Urla Belediyesi ve İzmir Ekonomi Üniversitesince ikincisi düzenlenen festival, renkli görüntülere sahne oldu

İZMİR (AA) - Urla Belediyesi ve İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) tarafından düzenlenen 2. Geleneksel Uluslararası Urla Enginar Festivali, törenle başladı.

Jandarma Kavşağı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na bando eşliğinde gerçekleştirilen kortej yürüyüşünde çiftçiler, at arabası ve tarım araçları üzerinde enginar taşıdı, vatandaşlara çiçek dağıttı.

Halk oyunu gösterileri, vatandaşlarca beğeniyle izlendi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sırrı Aydoğan, açılışta yaptığı konuşmada, festivalin çiftçiye bilgi görgü bakımından katkı sağlayacağını söyledi.

Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, ilçeyi sanat, spor ve gastronominin merkezi yapmayı amaçladıklarını ifade etti.

İlçenin zengin bir mutfağa sahip olduğunu aktaran Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, festivalleri eğlence için değil değerleri nesillere aktarmak için düzenlediklerini belirtti. Uyar, "Çocuklarımız iyi tarım uygulamaları ve zamanında yetişen sebzelerle büyüsün. Çocukların annelerinden hamburger yerine enginar istemesi için uğraşıyoruz." dedi.

Festivalin açılışına CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, İEÜ Rektörü Prof. Dr. Can Şımga Muğan, İzmir'in çeşitli yerlerinden gelen çiftçiler ile vatandaşlar katıldı.

3 gün sürecek festivalde, mutfak sohbetleri ile tadım, mutfak ve sanat atölyeleri etkinlikleri düzenlenecek.

Uluslararası Urla Enginar Festivali

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.