'Ümit Ediyoruz Ki Kupa Thy İle Türkiye'ye Gelecek'

'Ümit Ediyoruz Ki Kupa Thy İle Türkiye'ye Gelecek'
Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, THY Avrupa Ligi Dörtlü Final'ine ilişkin,"Ümit ediyoruz ki kupa THY ile Türkiye'ye gelecek inşallah THY ile Türkiye'den ayrılmayacak." dedi

İSTANBUL (AA) - Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Basketbol THY Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final'in İstanbul'da yapılmasının çok önemli olduğunu söyledi.

AA Editör Masası'na konuk olan Bakan Kılıç, THY Avrupa Ligi Dörtlü Final'in 19-21 Mayıs 2017'de İstanbul'da düzenleneceğini belirterek, "Şu dönem içerisinde basketboldaki en önemli organizasyonlardan birinin Türkiye'ye alınması çok önemli. Avrupa Şampiyonası finalleri de önümüzdeki sene Türkiye'de olacak." diye konuştu.

"Türkiye'nin önemli bir temsili var"
THY ile gelecek kupanın İstanbul'da kalmasını istediğini aktaran Kılıç, "Dörtlü Final, 19-21 Mayıs tarihlerinde oynanacak. Bu bizim için de önemli bir tarih. 19 Mayıs, kurtuluş mücadelemizin başlangıcı olarak gördüğümüz bir tarih. Ümit ediyoruz ki kupa THY ile Türkiye'ye gelecek inşallah THY ile Türkiye'den ayrılmayacak. Çünkü 4 takımımız ile katılıyoruz. Bu da önemli bir başarı. Türkiye'nin önemli bir temsili var. Gelecek olan misafirlerimiz, takımları takip edenler, yöneticiler ile ilgili olarak, Türkiye'nin farklı yerlerinde turistik programların dahil edilmesi, iyi pazarlanması gerektiğini düşünüyoruz. Bu tip organizasyonlar ülkenin farklı yerlerini de etkileyecek." ifadelerini kullandı.

"TSK, tüm dünyaya gücünü göstermeye devam etmektedir"
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminden sonra "Uzun yıllar toparlanamaz." denilen Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) gücünü tüm dünyaya gösterdiğini söyledi.

Teröre karşı müsamaha göstermeyeceklerini vurgulayan Kılıç, "TSK, tüm dünyaya gücünü göstermeye devam etmektedir. 'TSK uzun yıllar toparlanamaz' deniyordu, Fırat Kalkanı Operasyonu, terör örgütlerine karşı en başarılı şekilde yapılıyor. Koalisyon güçleri içinde de en ön safta mücadele ederek ülkemizin temsilini yapıyor. Teröre karşı müsamaha gösteremeyiz. Terörün önüne ve arkasına da isim konmaz. Batı dünyası, Avrupa, Amerika bu hatayı yapıyor. Terörün içine yüce dinimizin ismini koyarak en büyük hatayı yapıyorlar. Irkçı ve Hristiyan olduğunu iddia eden bir kişi Norveç'te neler yapılabileceğini ortaya koydu." açıklamasında bulundu.

"Anadolu Ajansı çok büyük bir görev üstleniyor"
Türkiye'nin gerçeklerinin dünyaya anlatılması konusunda basına düşen göreve değinen bakan Kılıç, Anadolu Ajansının da çok büyük bir görev üstlendiğini belirtti.

Kılıç, Avrupa'da aşırı sağcı akımların yükselmesinin endişe verici olduğunu anlatarak, şöyle devam etti:

"Avrupalı siyasetçilere de buradan çağrı yapıyorum, bu tip akımlara karşı uyanık olun, yükselmesine yol açabilecek açıklamalardan kaçının. Cesur olun. 'Seçim var' gibi bahanelerle aşırılıklara hiçbir şekilde müsamaha göstermeyin. Çünkü o aşırılıklar, sizi yok edecek duruma gelirler. Hep beraber bunun karşısında mücadele edeceğimizi tartışır hale geliriz. Siyasetçi cesur olacak, biz Sayın Cumhurbaşkanımızdan, başbakanımızdan böyle görüyoruz. Biz cesur adımları atmaktan geri durmayacağız. Özellikle gençlikle ve sporla alakalı alanlarda cesur adımlar atacağız. Özellikle Türkiye'nin dünyada anlatılması, Türkiye'deki gerçeklerin dünyaya çıkması konusunda basınımızın çok önemli bir rolü var. Burada Anadolu Ajansı gerçekten çok büyük bir görev üstleniyor ve büyük bir çalışma içinde. Hazırladığınız kitabı da Samsun'da dağıtma imkanımız oldu. Görsellerle vurucu noktalara parmak basarak, tüm dünyaya bunu anlatma konusunda önemli bir eser ortaya koydunuz. Bunun için tüm vatandaşlarımız adına size teşekkür ediyorum. Bu önemli bir şey. Türkiye'nin gerçeklerini dünyaya anlatma konusunda daha kararlı ve daha cesur olmalıyız. Tüm medyamızın bu işe destek vermesi gerekiyor. Türkiye'ye karşı kasıtlı yayınlara karşı birlik olmamız gerekiyor. Çünkü söz konusu ülkelerinin çıkarları olunca bunların ne kadar hızlı hareket ettiğini ve medyalarının da destek verdiğini görüyoruz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.