Umman Dışişleri Bakanı Katarla Görüştü

Umman Dışişleri Bakanı Katarla Görüştü
Katar'da temaslarda bulunan Umman Dışişleri Bakanı Yusuf bin Alavi bin Abdullah, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad el-Sani ve Başbakan Abdullah bin Nasır Halife el-Sani ile görüştü.

Katar resmi haber ajansı QNA'nın haberine göre, Şeyh Temim, Yusuf bin Alavi ve heyetiyle iftarda bir araya geldi. Burada, karşılıklı ilişkilerin yanı sıra İsrail'in Gazze'ye karadan ve havadan sürdürdüğü saldırılar değerlendirildi.

Haberde, Başbakan Abdullah bin Nasır'ın da gün içinde Umman Dışişleri Bakanı bin Abdullah ile aynı konuları ele aldıkları belirtildi.

Bu arada, Katar Dışişleri Bakanı Halid el-Atiyye ve Katar'da temaslarda bulunan Norveç Dışişleri Bakanı Borge Brende arasında gerçekleşen görüşmede, İsrail'in Filistin halkına uyguladığı "vahşeti" durdurma çabalarının değerlendirildiği aktarıldı.

Öte yandan, Hamas'ın Siyasi Büro Şefi Halid Meşal'e ev sahipliği yapan Katar ve Körfez bölgesi, son günlerde yoğun diplomatik hareketlilik yaşıyor.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Gazze'de ateşkesi sağlamak amacıyla bölgede yürüttüğü temasları çerçevesinde önceki gün Katar'da Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Katar Emiri Al Sani ve Dışişleri Bakanı Atiyye ile görüşmüştü. Ban, bölgedeki turuna Kuveyt ve Mısır temaslarıyla devam etti. 

Bunun yanında önceki gün Kuveyt'te temaslarda bulunan Halid Meşal, dün Doha'da Filistin Devlet Başkanı Abbas ile görüşmüştü. İkilinin görüşmede, İsrail’in Gazze'ye yönelik saldırılarını durdurmanın yollarını ele aldığı, Abbas’ın, Mısır’ın sunduğu ateşkes önerisine uyulması gerektiğini vurguladığı aktarılmıştı.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry de İsrail ile Filistin direniş grupları arasındaki "ateşkes" konusunu görüşmek üzere Mısır'a geldi.

İsrail ordusu, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" adıyla askeri saldırı başlatmıştı. Mısır'ın arabuluculuk ettiği ve İsrail'in kabul ettiği ateşkes girişimini, Hamas kendisine danışılmadığı gerekçesiyle reddetmişti. Bunun ardından İsrail, 17 Temmuz'da bölgeye karadan saldırıya geçmişti.

İsrail'in, Gazze'ye karadan, havadan ve denizden 15 gündür sürdürdüğü saldırılarda ölü sayısının 570'i geçtiği bildirildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.