"Umuda yolculuk" motor arızasıyla kıyıda son buldu

"Umuda yolculuk" motor arızasıyla kıyıda son buldu
Ülkelerini savaş, iç karışıklar gibi nedenlerle terk eden, Avrupa'ya ulaşma hedefiyle Ege kıyılarına gelen sığınmacılar, güvenlik güçlerinin sıkı önlemlerine rağmen yasa dışı yollardan Yunan adalarına geçmeyi deniyor- Çeşme'den Sakız adasına geçmeye çalış

İZMİR (AA) - Avrupa'ya ulaşma hedefindeki Afgan uyruklu bir grubun, güvenlik güçlerinin sıkı önlemlerine rağmen Çeşme kıyılarından çıktıkları yasa dışı yolculuğu, lastik botun motorunun arızalanması sonucu Çeşme kıyılarına dönmesiyle noktalandı.

Ege Denizi ve kıyılarda hava şartlarının uygunluğu, yasa dışı geçişlerde hareketliliğe neden oluyor. Karada polis ve jandarma, denizde Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinin aldığı yoğun önlemler karşısında yasa dışı geçiş denemelerinden vazgeçmeyen sığınmacılar, güvenlik güçlerinin oluşturduğu kontrol noktalarına veya devriye ekiplerine yakalanmamak için sahile karayolu yerine yürüyüşle ulaşarak, havanın kararmasıyla Yunan adalarına geçmek için girişimde bulunuyor.

İzmir'in Çeşme ilçesi Çiftlik Mahallesi'ne ağaçların arasında bekleyen 35 kişilik Afgan uyruklu grup, havanın kararmasıyla lastik botla denize açıldı. Botun motorunun kıyıdan yaklaşık 20 metre açıldıktan sonra arızalanması üzerine grup, Çeşme sahiline dönmek zorunda kaldı.

Afganlılar, şartları oluşturunca geçişi tekrar deneyeceklerini söyleyerek sahilden uzaklaştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.