İsmet Karababa

İsmet Karababa

UMUT VE BEKLENTİLER

UMUT VE BEKLENTİLER

Yeni Sezona, yeni stadını tamamlayarak, yönetim yapısını yenileyerek, takım kadrosunu güçlendirerek, hedefini UEFA neden olmasın diye koyarak başlayan Torku Konyaspor’umuz lige deplasman mağlubiyeti ile başlamış olmasına rağmen;  Balıkesirspor maçında üç puana en yakın olan taraf elbette ekibimizden başkası değildir.

Bunca güzellik ve heyecanın yaşanacağı bu maçı futbolcu ve teknik adamların üç puanla kapatma gibi mecburiyetleri vardır. “Bir işe nasıl başlanılırsa sona öyle gidilir” diye halk arasında konuşulan bir deyim vardır ya, işte bu düşünceden hareketle yeni stadyumumuzda yepyeni bir başlangıç için üç puan ile başlamak olmazsa olmazımızdır.

Bu maçtaki görüntü ve alınacak sonuç bundan sonraki maçlarımız için Konyaspor taraftarı ile Konyalı futbol seyircisine bir mesaj verecek buradaki görüntü ve sonuca göre bundan sonraki maçlar için ya Konyalı akın akın yeni stada koşacak tribünleri dolduracak, ya da 42 bin kapasitenin içinde geçen yılki ortalama seyirci sayısı tribünleri doldurmaya yetmeyecektir.

                Her yeni başlangıç, yeni heyecanlara, umutlara, hedeflere yelken açmaksa, bizim için de yeni stadımız ile başlayacağımız geleceğe serüvenimiz öncelikle başarılarımıza ve hayırlı gelişmelerimize vesile olmasını, taraftarlarımızın Fair-Play’ın başkenti olarak tanımlanan Konya’mızın bu özelliğine uygun görüntüler vererek tüm Türkiye’ye örnek olmasını her Torku Konyaspor’a gönül veren gibi arzuluyor, bekliyor ve de istiyoruz.

                Burada öncelikle takımımızın teknik direktörü Mesut Bakkal’a büyük iş düşüyor. Umarım hisleri ile değil mantığı ile ilk on biri belirlerse, sahada olacak on bir aslanımız saha içi mücadelesini  en iyi şekilde vererek atacakları gol veya goller ile gelecek üç puanla yeni stadımızda önemli bir başlangıç yaparız inancını taşıyorum.

         

              *****

K.Anadoluspor – Tarsus İ.Y. maçını Konya’da olmadığım için seyredemedim, seyretmediğim      maçın da analizini yaparak yorumlamam mümkün değildi. Ancak 1.lig hedefi koyarak başladığınız ligin ilk iki maçını puansız geçmek iyi bir başlangıç değil, bu hafta deplasmanda oynayacakları Yeni Malatyaspor müsabakası da oldukça zor geçecek. Zira rakip iki maçını da kazanarak büyük bir moral motivasyona sahip. Bu müsabaka da puansız geçilirse yönetim, futbolcu ve teknik kadro arasında farklı gelişmeler başlayabilir ki bu bir takım için kötü bir durum demektir. Umarım bu dönem en verimli ve de sancısız bir şekilde atlatılır. Aksi bir durum, Konya futbolu adına kötü bir dönem daha başlatabilir.

Burada çok sayıda gerek telefon, gerek yüz, yüze görüşmeler ile destek verdikleri, eleştirdikleri “Pilot takım” başlıklı yazıma gösterilen ilgiden dolayı teşekkür etmekle birlikte belirtmek istediğim; K.Anadolu Selçuluspor iki maçını alarak, hatta ligi lider olup sportif anlamda başarılı gözükmüş olsalardı bile bugün o yazımdaki tespit ve görüşlerimde en küçük bir sapma yaşamazdım.

2 sezon içinde 7 teknik adam 3 menajer ile çalışılan bir yapı içinde transfer edilen ve gönderilen futbolcu sayıları (buraya girmedim bile!), takımın yaş ortalaması ile boşa giden paralar değerlendirildiğinde burada Konyaspor’a hizmet eden bir pilot takım olgusundan kimse bahsedemez bahseden varsa ya futbol gerçeğinden habersiz, bilgisiz ya da amaç ve hedef Torku Konyaspor’umuzun geleceği ve menfaatleri değildir diye düşünmek gerekir.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
İsmet Karababa Arşivi
SON YAZILAR