Ünal’dan, NATO skandalına tepki

Ünal’dan, NATO skandalına tepki
CHP Konya İl Başkanı Mehmet Ali Ünal, "Hiçbir kimsenin, devletin ve kurumun Cumhuriyetimizin Kurucusu Atatürk’e ve devletimizin yöneticilerine yönelik yapılan hakaretini hiçbir şekilde kabul edemeyiz" diye konuştu.

Norveç’teki NATO tatbikatında Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve Devletimizi yönetenlere karşın yapılan hakaretin kabul edilir bir yanı olmadığını belirten CHP Konya İl Başkanı Mehmet Ali Ünal, “Hiçbir ülke ve kuruluş Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e ve devletimizin yöneticilerine hakaret edemez ve aşağılayamaz. Bu davranış bir özürle geçiştirilemez.  Samimi ve gerçek anlamda bir açıklama bekliyoruz” dedi.

Türkiye 80 Milyonla Bir Ailedir

Mehmet Ali Ünal Türkiye Cumhuriyetinin devletiyle, vatandaşları bir bütün ve aile olduğuna dikkat çekerek, “Türkiye Cumhuriyeti devletiyle, vatandaşıyla birlikte bir bütün ve ailedir. Hiçbir zamanda devletimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve yöneticilerine hakareti vatandaşlar olarak bizlerin kabul etmesi mümkün değildir. Hakaret edenlerin karşısında durur. Devletimizin kurucusuna ve yöneticilerine sahip çıkarız. A partisi, B partisi ayırmadan yöneticileri hakkında düşüncelerimizi ve eleştirilerimizi yapabiliriz. Bu siyasetin doğası gereğidir. Sonuçta Türkiye Cumhuriyeti olarak 80 milyonluk güçlü bir aileyiz. Hiçbir zaman kendi ülkemizin tarihine ve bugününe hakaret edilmesini kabul edemeyiz. Şimdi Türkiye'ye yapılan bu hakaret nedeniyle yetkililerinden tatmin edecek açıklama bekliyoruz. Bu çirkin davranış birkaç askeri görevden alarak ve sıradan bir 'Özür dileriz' olayıyla geçiştirilecek bir konu değildir. Türk halkı haklı olarak gerçek anlamda ve samimi olarak Norveç’teki bu skandal nedeniyle bir açıklama bekliyor. Sanırım yapılacak olan bu açıklamada 80 milyonu tatmin edebilecek bir şekilde olmalıdır" şeklinde konuştu.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.