UNESCO ve EFJ'den AA'ya ziyaret

UNESCO ve EFJ'den AA'ya ziyaret
Avrupa Gazeteciler Federasyonu Başkanı Mogens Blicher Bjerregard ve UNESCO IPDC Başkanı Alban Shala, AA'yı ziyaret etti

ANKARA (AA) - Avrupa Gazeteciler Federasyonu (EFJ) Başkanı Mogens Blicher Bjerregard ve UNESCO İletişimin Geliştirilmesi Uluslararası Programı (IPDC) Başkanı Alban Shala, Anadolu Ajansı'nı (AA) ziyaret etti.

AA, UNESCO ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) iş birliği ile gerçekleştirilmesi öngörülen, "Mültecileri ve Sığınmacıları Koruma: Medyanın Kapasitesinin Güçlendirilmesi" projesiyle ilgili AA Genel Müdürlüğünü ziyaret eden heyeti Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özkaya karşıladı.

Özkaya, ziyaretçilerle kısa sohbetin ardından hediye takdim etti.

Daha sonra projeye ilişkin toplantıya AA Haber Akademisi Koordinatörü Ümit Sönmez, Kurumsal İletişim Direktörü Esra Kireçci, TİKA uzmanları Ömer Çetin ve Halil İbrahim Okur katıldı.

Sönmez, yaptığı konuşmada, UNESCO ve IPDC ile eğitim projesi içinde yer almanın AA Haber Akademisi açısından önemli olduğunu belirterek Türkiye'nin projenin hedef alanı olan bölgelerde sahip olduğu etki alanı ile çalışmaya artı değer katacağını söyledi.

TİKA'nın da program içerisinde yer almasının gurur verici olduğunu dile getiren Sönmez, TİKA ile çeşitli alanlarda iş birliği içerisinde olduklarını hatırlattı.

IPDC Başkanı Alban Shala, Birleşmiş Milletler (BM) üyeleriyle, Türkiye ve AB'de devam eden mülteci sorunuyla ilgili özellikle medya alanında neler yapılabileceğiyle ilgili bir toplantı düzenlediklerini kaydederek Türkiye'nin UNESCO Daimi Temsilcisi Büyükelçi Hüseyin Avni Botsalı'nın da IPDC'nin hazırladığı projenin desteklemesinin önemine işaret ettiğini aktardı.

Hem Avrupa hem de Türkiye'de gazetecilerin göç ve sığınmacı konularını ne şekilde işledikleri konusunun öneminden bahseden Shala, UNESCO'nun bu gibi hassas konuların çeşitli açılardan ele alınmasında çeşitli programlar geliştirdiğini fakat bunların içeriklerinin her ülkeye göre uyarlanması gerektiğini kaydetti.

Shala, Türkiye ve Doğu Afrika'daki gazetecilere yönelik gerçekleştirilmesi planlanan "Mültecileri ve Sığınmacıları Koruma: Medyanın Kapasitesinin Güçlendirilmesi" projesinin, UNESCO'daki uzmanlar ve Anadolu Ajansı'nın birikimiyle oluşturulacak ortak ders programı ile gerçekleştirilebileceğini söyledi.

Türkiye ve Doğu Afrika'dan gazetecilerin, projeyle, bölgelerindeki göç konularını takip edecek yeterli ve gerekli donanıma sahip hale getirilmelerini hedeflediklerini belirten Shala, "Türkiye'nin evsahipliği yaptığı yaklaşık 3 milyonu bulan sığınmacı tecrübesi ve bunun haber üretim süreçlerinden faydalanmayı önemsiyoruz." diye konuştu.

EFJ Başkanı Bjerregard da programa desteği nedeniyle AA'ya teşekkür etti.

AA, UNESCO ve TİKA iş birliği ile gerçekleştirilmesi öngörülen proje kapsamında Türkiye ve Doğu Afrika ülkelerinden gazeteci ve gazeteci eğitmenlerinin göç ve sığınmacılar konusunda yetkin haber yazmak için gerekli bilgi ve beceriyle donatılması hedefleniyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.