Unesco'da Nevruz Resepsiyonu

Unesco'da Nevruz Resepsiyonu
Türkiye'nin UNESCO Nezdinde Daimi Temsilcisi Büyükelçi Cengizer:- "Nevruz tabiatta sürekliliği, yenileşmeyi ve dünyanın mevsimsel geçişleri tanıyan, tabiatla ilişkimizi sağlam tutan güçlü bir geleneğimizdir"

PARİS (AA) - Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatı (UNESCO) Nezdinde Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ahmet Altay Cengizer, "Nevruz tabiatta sürekliliği, yenileşmeyi ve dünyanın mevsimsel geçişleri tanıyan, tabiatla ilişkimizi sağlam tutan dolayısıyla sorumluluklarımızı da hatırlatan güçlü bir geleneğimizdir." dedi.

UNESCO'nun Fransa'nın başkenti Paris'te bulunan merkezinde Nevruz Bayramı dolayısı resepsiyon düzenlendi. Resepsiyona UNESCO'daki Türkiye, Azerbaycan, Irak, İran, Kırgızistan, Özbekistan, Kazakistan, Türkmenistan, Hindistan, Afganistan ve Pakistan delegasyonları ile çok sayıda davetli katıldı.

Türk basın mensuplarına Nevruz Bayramı'na ilişkin değerlendirmelerde bulunan Büyükelçi Cengizer, "Nevruz tabiatta sürekliliği, yenileşmeyi ve dünyanın mevsimsel geçişleri tanıyan tabiatla ilişkimizi sağlam tutan dolayısıyla sorumluluklarımızı da hatırlatan güçlü bir geleneğimizdir. Geçen yıl dünya mirası olarak kabul edilen nevruz bizim büyük coğrafyamızda diğer milletlerle paylaştığımız çok değerli bir kültür hazinemizdir." diye konuştu.

Hindistan’dan Türkiye’ye çok geniş bir coğrafyaya ait 11 ülkenin büyükelçileri olarak UNESCO‘da toplanarak nevruzu kutladıklarını belirten Cengizer, resepsiyonun geniş bir katılımla gerçekleşmesinin önemli bir mesaj niteliğinde olduğunu vurguladı.

Resepsiyonda Nevruz Bayramı'nın kutlandığı ülkelerin mutfak ve halk dansı kültürlerinden örnekler sunuldu.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.