UNICEF Türkiye Temsilci Vekili Wiel Hatay'da

UNICEF Türkiye Temsilci Vekili Wiel Hatay'da
Wiel, Suriyeli çocuklara eğitim veren Dünya Şehit Çocukları Okulu'nu ziyaret etti

HATAY (AA) - Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Türkiye Temsilci Vekili Lieke Van de Wiel, Dünya Şehit Çocukları Vakfı tarafından Hatay'ın Antakya ilçesinde açılan Dünya Şehit Çocukları Okulu'nu ziyaret etti.

Wiel, UNICEF Çocuk Koruma Program Sorumlusu Eylen Şavur ile geldiği okulda Müdür Emine Köse'den okul hakkında bilgi aldı.

Eğitim gören Suriyeli öğrencilerle bir süre sohbet eden Wiel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'deki gönüllü Suriyeli öğretmenlere UNICEF tarafından temin edilen fonlardan her ay maddi destek verildiğini belirtti.

Wiel, Suriyeli çocukların eğitimlerine devam edebilmesine önem verdiklerini ve bu alanda çalışma yürüttüklerini kaydetti.

Suriyeli çocuklara eğitim ve öğretim veren okulları gezerek eksiklikleri ve talepleri hakkında yerinde bilgiler aldıklarını ifade eden Wiel, yarın da Gaziantep'e gideceklerini ve oradaki okulları ziyaret edeceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.