UNICEF'ten Etiyopya'ya yardım

UNICEF'ten Etiyopya'ya yardım
UNICEF, Etiyopya'da kuraklık ve yetersiz beslenmeden etkilenen 450 bin çocuğa gıda yardımı dağıtıyor

ADDİS ABABA (AA) - Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Etiyopya'da kuraklık ve yetersiz beslenmeden etkilenen 450 bin çocuğa gıda yardımı dağıtmaya başladı.

UNICEF Etiyopya Temsilcisi Gillian Mellsop, başkent Addis Ababa'da gıda paketi dağıtımı sırasında AA muhabirine yaptığı açıklamada, 450 bin çocuğa gıda paketi dağıttıklarını belirterek, UNICEF'in 23 milyon dolar tutarındaki bu yardımının, bölgeye şu ana kadar yapılanların en büyüğü olduğunu ifade etti.

Mellsop, 600 bin koliden oluşan yardımların, ülkenin çeşitli bölgelerinde kuraklık ve yetersiz beslenmeden etkilenen çocuklara ulaştırılacağını kaydederek, Etiyopya'da 2,2 milyon çocuğun farklı seviyelerde yetersiz beslenmeye maruz kaldığına dikkati çekti.

Etiyopya'nın çeşitli bölgelerinde kuraklık nedeniyle birçok insan zor şartlar altında hayat mücadelesi verirken, hükümet aralık ayında uluslararası topluma, kuraklıkla mücadele ve 10,2 milyon insanın hayatını kurtarmak için 1,4 milyar dolar yardım çağrısında bulunmuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.