UNICEF'ten 'Felluce' uyarısı

UNICEF'ten 'Felluce' uyarısı
UNICEF Irak temsilcisi Hawkins, terör örgütü DAEŞ'e karşı operasyonların sürdüğü Felluce'de gıda stoklarının bitmek üzere olduğu uyarısında bulundu

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Irak Temsilcisi Peter Hawkins, terör örgütü DAEŞ'e karşı operasyonların sürdüğü Felluce'de, çocukların birtakım tehlikelere maruz kaldığını belirterek, kentteki gıda stoklarının da bitmek üzere olduğu uyarısında bulundu.

Felluce'deki çocuklara dair yaptığı yazılı açıklamada kentteki şiddetin giderek arttığına dikkati çeken UNICEF Irak Temsilcisi Hawkins, "Felluce'de en az 20 bin çocuk yaşıyor. Kentteki gıda stokları bitmek üzere ve temiz su bulma sıkıntısı yaşanıyor. Operasyonlar başladığından beri az sayıda aile Felluce'yi terk edebildi. Bazı aileler oluşturulan iki kampa yerleşirken, bir kısmı da akrabalarına sığındı." ifadelerini kullandı.

Hawkins, açıklamasına şöyle devam etti:

"Aşırı şekilde şiddete maruz kalan çocukların korunmasıyla ilgili endişe söz konusu. Çocuklar, çatışmalarda kullanılmak üzere zorla alıkoyma, zorlu güvenlik kontrolleri ve ailelerinden ayrılma riskiyle karşı karşıya bulunuyor. Çatışmalar için zorla alıkonulan çocuklar hayatları ve geleceklerinin tehlikede olduğunu görüyorlar. Ancak büyüklerin savaşındaki çatışmalarda kullanmak için silah taşımaya zorlanıyorlar."

UNICEF yetkilisi açıklamasında, Felluce'deki çocukların korunması, oradan güvenli şekilde çıkışlarının sağlanması ve Felluce'yi terk eden siviller için güvenli ortamın oluşturulması çağrısında bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.