Üniforma Giymeden Şehit Olacağı İçine Doğmuş

Üniforma Giymeden Şehit Olacağı İçine Doğmuş
FETÖ'nün darbe girişimine karşı koymak için gittiği Ankara Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığı önünde vurularak hayatını kaybeden Cantürk'ün, yakınlarına "Askere gitmeden şehit olacağım" dediği öğrenildi

ANKARA (AA) - Fetulahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde kullandığı merkezlerden Ankara Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığı önünde darbecileri engellemek için mücadele eden vatandaşlardan 19 yaşındaki Samet Cantürk, darbeci askerlerin açtığı ateş sonucu yaralandı.

Yaralıların hastaneye götürülmesi için gelen ambulansın uzun süre alana sokulmaması üzerine, arkadaşları, ensesine gelen kurşunla yaralanan Cantürk'ü almak için yanına gitmeye çalıştı.

Darbeci askerlerin buna da izin vermemesi nedeniyle geç müdahale edilen Cantürk, daha sonra hastanede yoğun bakıma alınmasına rağmen kurtarılamadı.

"Askere gitmeme gerek yok' derdi

Kazan Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünde sözleşmeli işçi statüsünde çalışan şehidin kuzeni Onur Cantürk, Samet Cantürk'ün Soğulcak Mahallesi'nde herkesin yardımına koştuğunu, iyilik yapmayı çok sevdiğini söyledi.

Annesi ve babası vefat ettikten sonra kuzenine babaannesi Refika Cantürk'ün baktığını anlatan Cantürk, "Köylülerin elinde büyüdü. Herkes onu çok severdi. 'Ben düğün yaptığım zaman insanlar bir köye sığmayacak.' derdi. Cenazesinde de bir köye sığmadılar. Samet ablasına 'Ben askere gitmeden önce zaten şehit olacağım. Askere gitmeme gerek yok' derdi." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.